S'inaugura l'exposició sobre Joaquim Claret
S'inaugura l'exposició sobre Joaquim Claret
L’exposició “Joaquim Claret, escultor de la Mediterrània (1879-1964)" es podrà veure a la sala d’exposicions temporals del Museu dels Sants d’Olot

Inauguració: dissabte, 6 de març de 2010, a les 12h
Dates exposició: del 6 de març al 27 de juny de 2010
Lloc: Sala d’exposicions temporals del Museu dels Sants
Organitza : Museu dels Sants, Museu Comarcal de la Garrotxa, Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot


Joaquim Claret i Vallès és una de les figures més destacades de l’escultura catalana figurativa del primer terç del segle XX. Nascut a Camprodon el 1879 i format a Olot i Barcelona, Claret treballà a cavall entre París i Catalunya, i fou partícip de les tendències estètiques modernes de reivindicació de la tradició clàssica grecollatina, que triomfaven aleshores a banda i banda dels Pirineus. Vinculat al Noucentisme català i al nou classicisme francès, Claret desenvolupà una producció personal de gran bellesa i harmonia, marcada per la recerca de l’equilibri i per l’esforç envers la síntesi formal. Les seves escultures són habitualment de dimensions reduïdes, de línies suaus i ondulants, sempre d’acord amb l’esperit mediterrani que caracteritzà la seva època i que dóna títol a aquesta mostra.

L’exposició “Joaquim Claret, escultor de la Mediterrània (1879-1964),” que es podrà veure a la sala d’exposicions temporals del Museu dels Sants d’Olot, ha estat comissariada per Cristina Rodríguez i presenta una selecció acurada de l’obra del creador camprodoní, des dels seus orígens fins a la seva darrera època. Així, el recorregut expositiu s’enceta amb un repàs a algunes de les seves obres de joventut, encara de regust acadèmic. Seguidament, se centra en la seva obra madura, evocadora i fecunda, per cloure’s amb peces procedents del fons de L’Art Cristià que il·lustren els anys en què Claret estigué estretament vinculat al taller d’imatgeria religiosa.

L’exposició mostra al públic una àmplia varietat de composicions de l’artista, talles i modelats, terres cuites, marbres, alabastres i guixos, a més de foses en bronze i en estany. Aquesta és, doncs, una ocasió magnífica per descobrir i apropar-se a la producció de l’escultor Claret, l’obra del qual forma part de les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del Museu Comarcal de la Garrotxa, del Musée Maurice Denis de Saint-Germain-en-Laye (França), a més de constar en nombroses col·leccions particulars, tant a Catalunya com a l’estranger.

“Joaquim Claret i Vallès, escultor de la Mediterrània” torna finalment a Olot, ciutat en la qual començà la seva aventura artística. Creador irrepetible i posseïdor d’un talent ple de delicadesa i sensibilitat, la seva producció esdevé una referència imprescindible per a la comprensió i el coneixement de l’art contemporani a casa nostra.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat