OLOT, ENTRE LES FLORS D’HONOR 2020 DE VILES FLORIDES
OLOT, ENTRE LES FLORS D’HONOR 2020 DE VILES FLORIDES La ciutat forma part del rànquing de Viles Florides amb 4 Flors d’Honor pel seu gran patrimoni vegetal i paisatgístic
 

El moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) va lliurar el passat 16 d’octubre les Flors d’ Honor 2020; els reconeixements als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats. Les restriccions imposades per la pandèmia de la COVID-19 van marcar l’anunci d’aquests guardons, que es van haver de lliurar en format digital.

 

En aquesta edició, el jurat de Viles Florides només ha actualitzat els guardons dels 13 municipis que s’han incorporat al moviment aquest any. La principal novetat d’enguany ha estat la internacionalització del moviment amb la incorporació de tres parròquies andorranes a Viles Florides. Es tracta d’Encamp, La Massana i Canillo. “Aquest salt al país andorrà reflexa la  voluntat de Viles Florides de continuar creixent i apostant pel verd com a forma de millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans, fent més verds, amables i sostenibles els nostres pobles i ciutats”, va explicar Mercè Martinez, presidenta de la CHOC.

 

En total, aquesta edició s’ha tancat amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment Viles Florides.

 

Flors d’Honor 2020

 

En aquesta edició, Encamp ha obtingut 4 Flors d’Honor, la màxima distinció lliurada fins ara per a cap municipi -el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor- i se suma als municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

 

En aquesta edició també han estat reconeguts Tavascan i Térmens amb 1 Flor d’Honor; Cadaqués, Esterri d’Àneu, Gessa i La Massana amb 2 Flors d’Honor i Castellar del Vallès, Garós, Salardú, Taradell, Tredós i Unha amb 3 Flors d’Honor.

 

El jurat de Viles Florides té en compte a l’hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

 

Podeu consultar la Guia de Viles Florides aquí.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat