DISSABTE S'INAUGURA LA MOSTRA DE PESSEBRES
DISSABTE S'INAUGURA LA MOSTRA DE PESSEBRES Fins al 10 de gener, cinc espais concentraran exposicions relacionades amb el món del pessebreAquest dissabte 5 de desembre, a les 5 h de la tarda, a Can Trincheria, s’inaugura una nova edició de la Mostra de Pessebres, que s’allargarà fins al 10 de gener. Cinc espais concentraran diverses exposicions relacionades amb el món del pessebre combinant els punts de vista tradicionals i contemporanis.

L’edifici Hospici acollirà una cinquantena de diorames que repassaran la història del pessebrisme olotí, Amb treballs de Maurici Valls Quer, Jordi Farjas, Manel i Josep Traité, Sebastià Congost o Miquel Fluvià entre d’altres. I, a la Sala Oberta 2, una exposició de figures de pessebres entre les quals hi haurà les procedents del Fons Joaquim Renart que custodia el Museu dels Sants.

Al Museu dels Sants s’hi podrà veure veure una exposició que indagarà sobre qui eren els tres reis, d’on procedien, què buscaven, perquè van desaparèixer de la història,... Una sèrie d’interrogants que van més enllà de la tradició dels regals que s’associa popularment a aquests personatges.

A Can Trincheria, a part del tradicional pessebre de la casa, s’hi podrà veure una proposta de pessebre popular obra de David López i, a la planta baixa, l’exposició “Miquel Plana. Nadales i calendaris”.

Els finestrals de la Biblioteca Marià Vayreda acolliran els treballs nadalencs realitzats alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió.

I, el claustre del Carme, la proposta cada any trencadora dels alumnes de Disseny Gràfic i d’Interiorisme de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Una novetat d’aquest any és la recuperació a l’església del Tura d’un dels pessebres històrics més ben documentats d’Olot.

A més, la Mostra arriba de nou acompanyada amb un seguit d’activitats complementàries. Podeu consultar-ne tots els detalls en aquest enllaç www.olotcultura.cat/mostra-de-pessebres-olot


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat