“EL PAÍS CREIX QUAN LES PERSONES CREIXEN”
“EL PAÍS CREIX QUAN LES PERSONES CREIXEN” Olot acull aquest cap de setmana la presentació dels primers resultats del Pla Nacional de Valors de CatalunyaLa Xarxa d’Entitats de la Garrotxa (XEG) organitza per aquest dissabte 7 de novembre la xerrada “Construïm una nova realitat: Consciència, valors i lideratge. PLA NACIONAL DE VALORS. Tendències per al canvi”, en el marc de la qual es presentaran els primers resultats del Pla Nacional de Valors de Catalunya, instrumentat per més de 500 professionals de diferents disciplines d’arreu del país. L’acte, que començarà a 2/4 de 5 de la tarda a la Sala El Torín d’Olot, comptarà amb la participació de la directora del Pla, Pepa Ninou, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, i de l’empresari garrotxí Idil.li Lizcano, coordinador de l’àrea d’Organitzacions i Empreses d’aquest treball. Aquest dimarts 3 de novembre, representants de la XEG ha presentat la xerrada a Can Trincheria, en un acte al qual també ha assistit el regidor de Cultura, Josep Berga.

Impulsat l’any 2011 pel govern de la Generalitat, el Pla Nacional per a la Promoció dels Valors a Catalunya va néixer amb la finalitat de promoure una nova cultura cívica que garanteixi la cohesió social, la convivència i el benestar de la ciutadania. Per assolir aquests objectius, el programa d'impuls del Pla va constituir un Consell Director i diversos grups de treball en què han participat més de 500 experts de l'àmbit acadèmic, universitari i social amb un bon coneixement de polítiques i bones pràctiques en valors d'altres països. El filòsof, teòleg i catedràtic d'Ètica Francesc Torralba; el cantant del grup "Gossos", Nacho Tarrés; el director de la Masia del FCBarcelona, Carles Folguera; l'escolapi i director del Casal dels Infants, Enric Canet; l'economista i director de la Fundació Arrels, Salvador Busquets, o el periodista Gaspar Hernández són alguns dels professionals que han participat del Pla Nacional per a la Promoció dels Valors a Catalunya.

El Pla, que aquest dissabte presentarà a Olot els primers resultats, posa de relleu el canvi de model que ha experimentat la societat catalana. El fet d’haver deixat enrere un paradigma que, si bé ha desplegat cotes elevades de benestar material en la societat, ha obviat situar la persona com a màxima prioritat. El nou paradigma emergent, de caràcter constructiu, prioritza el benestar integral i el sentit de comunitat de les persones i els seus anhels de transcendència. Un model de progrés que situa l’individu com a centre de tot i que determina que el creixement qualitatiu de cada persona en depèn la viabilitat i qualitat de la nostra societat en el futur. Per aquest motiu, el lema del Pla és “El País creix quan les Persones Creixen” i considera que de la generalització d’aquestes tendències se’n podria desprendre nous valors, actituds i formes de vida que comportarien canvis qualitatius i transformacions tant personals com socials que contribuiran a construir una societat més humana, conscient, empoderada, autònoma, corresponsable, copartícip, solidària i capaç de mantenir un planeta sostenible.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat