UNA NOVA MOSTRA DE SOLIDARITAT
UNA NOVA MOSTRA DE SOLIDARITAT El Gran Recapte recull 31.247 quilos d'aliments i productes bàsics a la jornada centralEl Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa ha tornat a batre un nou rècord de solidaritat. La jornada central d’aquest dissabte 28 de novembre ha recollit 31.247 quilos d’aliments i productes bàsics, 241 quilos més que al 2014. Amb aquestes dades, el  Gran Recapte continua superant, un any més, els resultats obtinguts des de la seva primera edició a la comarca l’any 2010. El regidor de Benestar Social d’Olot, Josep Berga, ha afirmat que “un any més, la jornada central del Gran Recapte ha estat un èxit, incrementant les xifres de 2014 i continuant amb la tendència a l’alça que ha tingut des de la primera convocatòria”. Berga també  ha agraït “el paper fonamental que els col.laboradors tenen en el Gran Recapte així com les persones que aquest dissabte s’han acostat a un dels 18 supermercats d’Olot per fer la seva donació”. Durant la jornada central, 270 voluntaris han fet possible la jornada central del Gran Recapte que a la Garrotxa organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja, i tots els ajuntaments i diferents entitats de la comarca.
 
La novetat d’aquest any ha estat la creació d’unes bosses de roba per substituir, en part, les bosses de plàstic que normalment es donen als participants en la campanya. A través del projecte Teixim, i gràcies a la implicació d’empreses tèxtils de la comarca i dels casals de la gent gran d’Olot i la Garrotxa, s’han pogut repartir 500 bosses de roba, en una acció que ha transcendit la jornada central, en la que han treballat 78 voluntaris més i ha permès assolir, alhora, objectius socials i mediambientals. La gran bossa de roba, feta pel grup de cosidores de l'Espai Cosidor de Sant Miquel i ubicada al Mercat Municipal d’Olot, ha ajudat a donar visibilitat a aquesta iniciativa col.laborativa lligada al Gran Recapte d’Aliments.
 
Un cop finalitzada la jornada central del Gran Recapte que s’ha concentrat a Olot, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics continua a la resta de municipis de la comarca (segons la programació establerta per cada municipi i que es pot consultar a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: www.casg.cat). En total s’han habilitat 65 punts de recollida a les diferents poblacions de la Garrotxa. El material recollit es farà arribar aquestes properes setmanes al Centre de Distribució d’Aliments, on ja han començat a arribar les donacions de les escoles, entitats i associacions que, coincidint amb aquestes dates, organitzen activitats que recullen donatius o bé productes amb aquesta finalitat.

L’any passat, la campanya del Gran Recapte va aconseguir recollir 41.611 quilos d’aliments i productes bàsics per a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat