A PUNT L’ESTUDI PER A LA PISCINA MUNICIPAL COBERTA
A PUNT L’ESTUDI PER A LA PISCINA MUNICIPAL COBERTA La piscina climatitzada s’ubicarà a l’espai de l’actual edifici de serveis proper a l’avinguda Sant JordiEn el Pla de Govern Olot 2015-19 s’inclou com a prioritat l’elaboració d’un projecte integral per determinar la viabilitat i model d’instal·lació d’una piscina municipal coberta. Durant aquest mandat, s’ha està treballant en la proposta tècnica per a la construcció i posada en marxa d’una piscina municipal climatitzada a la ciutat.

 

L’estudi, elaborat pels serveis tècnics municipals, s’ha fet a partir de consultes a tècnics especialitzats en la construcció i gestió d’instal·lacions esportives. També ha tingut en compte la proposta de viabilitat, fet igualment des dels serveis tècnics municipals, i que ha servit per aprofundir en el coneixement i avaluació del rendiment de les instal·lacions esportives amb piscina coberta a Catalunya, com a primer pas per a la planificació del nou equipament esportiu a Olot i com a referent per aconseguir la millora de la gestió a partir d’instal·lacions de característiques similars.

 

La planificació del nou equipament ha recollit la demanda expressada per usuaris de les instal·lacions actuals de poder disposar d’un equipament municipal de piscina climatitzada que en permeti l’ús durant els 365 dies de l’any.

 

De resultes d’aquest treball, la proposta que es contempla per a la futura piscina municipal coberta d’Olot preveu la reforma i ampliació de les instal·lacions actuals. En concret, i després d’analitzar diferents ubicacions i sistemes de climatització, s’opta per situar la piscina coberta a l’espai que actualment ocupa l’edifici de serveis que servei d’accés a les instal.lacions, des de l’avinguda Sant Jordi.

 

L’estudi per a la futura piscina municipal coberta d’Olot inclou les actuacions següents:

-       la millora de les piscines exteriors esportiva i lúdica

-       la supressió de les piscines exteriors d’ensenyament i d’iniciació, que queda incorporada a la proposta interior

-       la demolició de la coberta lleugera actual i de l’edifici existent d’infermeria

-       la rehabilitació de la zona exterior de vestidors

-       la demolició parcial de l’edifici actual de vestíbul, administració, bar i gimnàs per aixecar-hi una nova construcció de 2.375 m2 repartits en tres plantes (soterrani, planta baixa i planta primera) on s’hi trobaria una piscina de 20x10m. i una altra de 6x10m., a més de vestidors, sales d’activitats i serveis complementaris.

 

L’actual Piscina Municipal d’Olot es va inaugurar l’any 2002. Compta amb quatre piscines exteriors (esportiva, ensenyament, lúdica i iniciació), una zona de platja i gespa, una zona esportiva, un bar d’estiu, vestidors, recepció i dues sales polivalents. L’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot s’encarrega de la gestió de les instal·lacions, que obren la temporada el cap de setmana de juny abans de la festivitat de Sant Joan i finalitza abans de les Festes del Tura. Durant aquests mesos i segons dades de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, la piscina municipal té uns 49.000 usos. Les persones que tenen abonaments representen prop de la meitat dels accessos a les instal·lacions. La resta corresponen a grups que participen d’activitats organitzades a la piscina com l’Estiu Riu o que en fan ús coincidint amb alguna altra programació i a usuaris que en gaudeixen de forma puntual.

 

L’alcalde d’Olot Josep M. Corominas, el primer tinent d’alcalde, Pep Berga, i la regidora d'Esports, Mar Roca, han presentat aquesta tarda la proposta de piscina municipal coberta d’Olot. També hi ha assistit el regidor d’Olot en Comú, Xevi Garcia, que, l’estiu del 2015 va presentar 2.000 signatures recollides per un grup d’usuàries de l’actual piscina municipal que demanaven una piscina climatitzada.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat