MARC BOIX BRUGUERA, AMBAIXADOR D’OLOT
MARC BOIX BRUGUERA, AMBAIXADOR D’OLOT L’alcalde Pep Berga ha fet entrega de la insígnia de la ciutat al 23è ambaixador d’Olot, que aquesta tarda ha signat en el Llibre d’HonorAquest dijous a la tarda ha tingut lloc l’acte de nomenament de Marc Boix Bruguera com a ambaixador de la ciutat. L’alcalde Pep Berga, acompanyat de la regidora responsable d’aquest projecte Adriana Francés i la regidora de Cooperació Imma Muñoz, li ha fet entrega de la insígnia de la ciutat després de la seva signatura en el Llibre d’Honor. Pep Berga li ha agraït que hagi acceptat aquest reconeixement i la tasca que realitza des de la ONG Health Us Nepal que té la seu a Olot, on resideix el seu pare adoptiu, que també ha estat present a la Sala Gussinyé de l’Ajuntament d’Olot.

 

Nascut  el 20 de gener de 1989 a Takla, petit poble de la regió de Humla, a l’extrem nord-oest del Nepal, al mig de la serralada de l’Himàlaia, en Harka Singh Bhandari, va ser adoptat als 6 anys pels gironins Ramon Boix i Rosa Maria Bruguera. Tot i que des de petit demanava poder tornar al Nepal, va poder-ho fer quan va arribar a la majoria d’edat. En Marc va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona i, aprofitant els períodes de vacances, anava anat al Nepal. Volia recuperar la família, la llengua i les vivències de petit. Dedicava els seus coneixements de medicina al Nepal i, al mateix temps, prenia consciència de les necessitats del camp sanitari del país.

 

Quan va acabar la carrera i abans d’iniciar el MIR, va voler fer una estada d’un any al Nepal. Va cristal·litzar la seva voluntat de dedicar la seva vida a una població mancada de les mínimes condicions sanitàries. Va fer dos anys de pràctiques del MIR a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida (especialitat anestesiologia). I al juliol de l’any 2017, va decidir emprendre el projecte de construir un centre d’assistència primària i una farmàcia a capital de la regió. Amb els seus estalvis i els ajuts recollits per familiars i amics crea la ONG Health Us Nepal, inscrita a la Generalitat el 3 de novembre de 2017 i a Olot el 28 de gener de 2018.

 

Amb l’ajut de persones de la regió com un auxiliar d’infermeria i un auxiliar de farmàcia, dona assistència tant a Simikot com a les poblacions disperses. La despesa en medicaments l’any 2018 va superar els 40.000 euros, dels que es recupera un 60 % del cost. L’assistència mèdica la dona gratuïtament. En aquests moments continua treballant en nous projectes gràcies a la ONG que ja aplega un centenar de socis i molts donants puntuals. L’objectiu a mig termini és la construcció d’un hospital a Simikot, on actualment només n’hi ha un, públic, molt precari i amb un sol metge. (Trobareu més informació a Facebook, Instagram, Youtube i al correu electrònic

 

info@healthusnepal.org

).

 

 

El Consell d’Ambaixadors d’Olot

Amb el nomenament d’avui, Olot té un total de 23 ambaixadors. El 14 de juny de l’any 2012, mossèn Joan Soler - missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo, però que actualment ha tornat a Catalunya- va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció. La matemàtica especialista en el càlcul de trajectòries interplanetàries, Elisabet Canalias, el metge dentista Carles Bosch, que viu i treballa a la localitat suïssa de Seewen-Schwyz; i Edgar Illas, professor de la Universitat de Bloomington a Indiana, als Estats Units, han estat  alguns dels olotins i olotines que també han rebut aquest reconeixement.

 

 1. Joan Soler Ribas
 2. Carles Bosch Cos
 3. Martí Bassols Coma
 4. Egar Illas Arau
 5. Dani Arbós Daró
 6. Pau Figueras Barnera
 7. Marc Güell Cargol
 8. Anna Vila Espuña
 9. Remei Capdevila Werning
 10. M. Carme Mateu Pagès
 11. Joan Lluís Albella Corredera
 1. Elisabet Canalias Vila
 2. Aniol Salvador Soy
 3. Amèlia López Huix
 4. Francesc Artigas Ventolà
 5. Alba Oliveras Ferrer
 6. Irene Solé Canet
 7. Ester Sala Bosch
 8. Xavier Canalias Tercero
 9. Valentí Canal Font
 10. Anna Vilanova Bartrolí
 11. Adriana Sánchez Danés

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat