LA RÈPLICA DE SISMÒGRAF FOOT-BALL DE GIRA PER 7 CIUTATS
LA RÈPLICA DE SISMÒGRAF FOOT-BALL DE GIRA PER 7 CIUTATS Avui s’ha presentat al Camp Nou la gira de l’espectacle, que es podrà veure el 18 de març a OlotLa Xarxa Transversal ha presentat la gira de l’espectacle de dansa Foot-ball a set ciutats de Catalunya. Foot-ball, de la companyia de Cesc Gelabert, reuneix un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona. Amb aquesta iniciativa que visitarà Mataró, Figueres, Manresa, Olot, Sant Cugat, Reus i Granollers, Transversal vol atreure nous públics a la dansa i popularitzar aquesta disciplina.

A Olot, Foot-ball serà una de les rèpliques del festival Sismògraf (espectacles de dansa que tindran lloc a la ciutat fora dels quatre dies centrals del festival). Es  podrà veure al Teatre Principal d’Olot, el divendres 18 de març, a les nou del vespre, al Teatre Principal d’Olot. De fet, s’ha dedicat un cap de setmana de dansa i futbol i, per això, el dissabte 19, a les pistes del Cor de Maria, Vero Cendoya presentarà l’espectacle La partida. A més, s’han organitzat uns tallers d’acrofutbol el mateix dissabte.

Gràcies al patrocini del F.C.Barcelona i a l’impuls de les àrees de Cultura dels ajuntaments d’aquestes set ciutats, Transversal fa arribar l’art de la dansa als seus públics i segueix apostant per generar sinergies amb altres agents culturals, grans centres de creació i artistes. Transversal assumeix, des de l’administració local, el repte de garantir i estendre els drets culturals tot fent una aposta per la cultura i la creació contemporànies en un marc de treball col.laboratiu. Des de la seva constitució com a Consorci l’any 2005, i gràcies a aquest treball de cooperació intermunicipal, han pogut veure la llum propostes de circ, dansa, música, poesia i teatre; exposicions i instal.lacions d’arts visuals; projectes pedagògics, formatius, en noves tecnologies i de creació de nous públics; a nivell local, nacional i internacional. Aquest treball ha propiciat l’arribada d’espectacles, exposicions i activitats diverses a les ciutats membres de la Xarxa.

L’espectacle
Foot-ball és l’ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona. Segons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. Així, des del moment en què els signes del futbol deixen de ser purament instrumentals per esdevenir expressius, es pot considerar que aquest llenguatge presenta diferents categories estètiques, igual que els conceptes de prosa o poesia permeten classificar la llengua verbal. I en aquest sistema de signes hi ha moments exclusivament poètics, com ara els gols o els driblatges, perquè són sempre pertorbacions del codi, igual que també ho és la paraula poètica. La hibridació de llengües —anglès i català— que formen el títol d’aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura —el futbol i la dansa— i així establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa poètica d’aquestes manifestacions escèniques. Foot-ball és l’ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat