ELS JOVES DECIDEIXEN EL PRESSUPOST PARTICIPATIU
ELS JOVES DECIDEIXEN EL PRESSUPOST PARTICIPATIU Han escollit 8 de les 41 propostes presentadesDivendres passat 19 de febrer es va celebrar a l’Ideal-OJG l’Assemblea del Pressupost Participatiu 2016 per a joves. L’acte va començar a les 7 de la tarda amb l’obertura per part de l’alcalde, Josep M. Corominas, que va animar els joves a participar activament en el dia a dia d’Olot, va reclamar la seva implicació per fer una ciutat millor i els va encoratjar a demanar i reclamar el seu espai.

Una vuitantena de joves, d’entre 12 a 29 anys, van presentar, debatre i escollir quines de les 41 propostes presentades eren les que tenien més acceptació. La votació va constar de dues fases: la primera, en què els joves es reunien en  grups i atorgaven punts a les 5 millors actuacions presentades. Més tard, cadascun podia votar a nivell individual.

Les propostes que van aconseguir més punts i que, per tant, van ser escollides per tirar endavant amb el pressupost corresponent van ser les següents:
- La ciutat del terror amb 334 punts
- Parc de Barres amb 230 punts
- Young Friday Party amb 205 punts
- Desfilada de moda africana amb 193 punts
- Urban Culture 2016 amb 116 punts
- Torneig de Futbol per la inclusió amb 103 punts
- Concert amateur comarcal amb 86 punts 
- Campionat de futbol bombolla també amb 86 punts

Si alguna de les propostes no tira endavant, s’ha ordenat la resta d’iniciatives presentades per poder-les substituir, en cas de necessitat. Cal recordar que el pressupost màxim per activitat és de 1.500 euros i que, en total, no pot superar els 10.000 euros destinats a aquesta finalitat.

Els projectes estaran liderats i gestionats pels mateixos joves que els han presentat amb l’ajut i l’acompanyament dels tècnics d’Educació i Joventut de l’IME i de l’Ideal-OJG. Ben aviat ja es farà una reunió amb els joves per poder començar a preparar i posar calendari a totes les propostes.

Abans de finalitzar l’acte els joves van poder fer la valoració de la jornada in situ gràcies a una aplicació informàtica. El resultat de la valoració va ser molt positiva. L’organització també va valorar molt positivament l’assemblea tot i que no descarta fer canvis de cares a properes edicions sobretot per agilitzar la presentació de les propostes i el recompte de vots.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat