PUBLICADA L'OBRA GUANYADORA DEL PREMI MARIAN VAYREDA 2015
PUBLICADA L'OBRA GUANYADORA DEL PREMI MARIAN VAYREDA 2015 Els ocells, de Víctor García Tur, està inspirada en la pel·lícula homònima de HitchcockAquesta mateixa setmana ha arribat a les llibreries la novel.la Els ocells, amb la qual Víctor García Tur va guanyar el Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa 2015. La publicació de l’obra, per part de l’Editorial Empúries, s’afegeix a la dotació econòmica que rep el guanyador del Premi.

La biòloga Virgínia té cura d'una reserva de voltors al poble de Sant Salvador, on un dia arriba Dafne, una traductora en crisi personal que establirà una relació amb en Vador i també amb l'adolescent rebel Judit. Els ocells de la zona estan adoptant comportaments estranys i, de manera misteriosa, van desapareixent. Com la pel•lícula de Hitchcock, però just a l'inrevés: els ocells no vénen sinó que es moren, es maten o se'n van, i ningú no sap per què. La cuidadora de voltors s'ho pregunta: és el turisme, els canvis a la natura, els negocis secrets de l'alcalde, la traductora que ha arribat al poble? Què ha alterat les condicions de vida en aquest territori que s'envelleix i es despobla dia a dia? Què ha passat en els últims temps? Un mosaic humà vivíssim i un clima inquietant mantindran l'interès del lector fins a la sorpresa final.

L’autor: Víctor García Tur (1981) viu a Barcelona i és dissenyador gràfic. L’any 2008 va guanyar el Premi Documenta amb un recull de contes: Twistanschauung (Empúries, 2009). D’altres relats seus han estat inclosos a Veus de la nova narrativa catalana (Empúries, 2010), Black Pulp Box (Aristas Martínez, 2012), Els caus secrets (Editorial Moll, 2013), Riplay (Adriana Hidalgo Editora, 2015) o la revista Quimera. En col.laboració amb Emily McBride, ha publicat Misanderstunding (New Niu Press, 2014) i Afterword (New Niu Press, 2015).

D’altra banda, ja hi ha oberta la convocatòria per a presentar obres per a l’edició del 2016 dels Premis Literaris Ciutat d’Olot, en què els guardons compleixen el 50è aniversari. Esmantenen tres categories: prosa narrativa, recull de haikus i novel.la juvenil. Les bases per al concurs es poden consultar al web de l’Institut de Cultura d’Olot.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat