EXPOSICIÓ VARIACIONS CAMPS A L’ARXIU
EXPOSICIÓ VARIACIONS CAMPS A L’ARXIU Es podrà veure a partir d’aquest divendres i fins al 31 de maigA partir d’aquest divendres, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, es podrà veure l’exposició Variacions Camps, que mostra una trentena de retrats d’Antònia Camps Socarrats (Olot, 1862-1935) fets pel seu marit, Antoni Gotarde, i, sobretot, per la seva filla, Carme Gotarde.

Filla d’un fuster, Antònia Camps va estudiar Magisteri a Barcelona, on va exercir com a mestra. En aquesta ciutat va conèixer el pintor, decorador i fotògraf Antoni Gotarde Bartolí (Barcelona, 1853-Olot, 1920), amb qui es va casar l’any 1886. Després de quatre anys a Barcelona, el matrimoni es va traslladar a Olot, on va néixer la seva única filla, Carme (Olot, 1892-1953), que es dedicaria a la fotografia. Antònia Camps va ser retratada en nombroses ocasions pel seu marit i la seva filla al llarg de la seva vida. La trentena d’imatges juxtaposades, que revelen de manera singular els efectes del pas del temps sobre la fotografiada, són el testimoni de tota una vida en què Camps ha acabat transcendint sobretot com a subjecte passiu de l’obra fotogràfica de la seva família.

L’exposició, que es podrà veure fins al 31 de maig, és una de les activitats complementàries del MOT, el festival de literatura que se celebra a Olot i a Girona i que aquest any està dedicat a “Vides escrites. Escriure vides”.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat