TROBADA A OLOT DE LA XARXA D'OBSERVADORS METEOROLÒGICS
TROBADA A OLOT DE LA XARXA D'OBSERVADORS METEOROLÒGICS Va reunir una 40a d'observadors de les comarques gironinesL’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas i el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig i Godes, van presidir ahir la VII trobada territorial de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) a Olot, que es va celebrar a l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d’Olot.

Aquesta trobada va reunir una quarantena d’observadors i vigilants de la XOM de les comarques de Girona. L’acte va consistir en fer un balanç dels 7 anys de funcionament d’aquesta xarxa, presentació de l’estat actual de la Xarxa Fenològica de Catalunya i la utilitat d’aquestes dades en l’operativa diària del Servei Meteorològic de Catalunya.

La XOM es va posar en marxa el 24 de gener de 2009. Compta, a hores d’ara, amb 233 persones col.laborant arreu del territori amb la funció d’obtenir informació meteorològica necessària per millorar les tasques diàries del Servei Meteorològic de Catalunya. Les dades facilitades per aquestes persones s’utilitzen per millorar el coneixement sobre l’estat del temps diari i el seguiment de les situacions meteorològiques de risc. En un futur, totes les dades recollides serviran per millorar el coneixement sobre els climes de Catalunya.

Totes aquestes dades es poden consultar diàriament de manera pública i oberta a la pàgina web del SMC:  www.meteo.cat.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat