PONENTS INTERNACIONALS A LES JORNADES SOBRE MUSEUS, RECURSOS DIGITALS I TRANSMÈDIA
PONENTS INTERNACIONALS A LES JORNADES SOBRE MUSEUS, RECURSOS DIGITALS I TRANSMÈDIA Els Museus d’Olot organitzen la setmana que ve el cursLa de la setmana que ve serà la quarta edició del curs que els Museus d’Olot organitzen dedicat a l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió del patrimoni. Com ja es va fer l’any passat per reduir el temps de dedicació i també el preu, la formació s’ha condensat en un dia i mig de manera que ocuparà tot el dijous i el divendres al matí. Aquest canvi va suposar un important increment de la participació i, en l’edició d’aquest any, ja s’han omplert totes les places disponibles.

El curs combinarà una part teòrica amb una de pràctica a través de la realització d’un taller i comptarà amb ponents d’alta qualitat i de nivell internacional. De fet, la voluntat dels Museus d’Olot és apostar per la qualitat i l’excèl.lència. El resultat de treballar en aquesta línia, segons ha explicat la directora dels Museus d’Olot, Montserrat Mallol, és que, després de quatre edicions, aquest curs ja té un renom entre els professionals del sector de la gestió del patrimoni a nivell de Catalunya.

Els ponents del curs d’enguany són especialistes en el seu sector i es comptarà amb professionals de renom internacional. La jornades començaran el dijous al matí amb una conferència inaugural a càrrec de Desirée González, cap d’experiència digital a l’Andy Warhol Museum de Pittsburgh. Gonzàlez té una formació específica i àmplia expriència en l’aplicació de la tecnologia en l’àmbit de les humanitat. La segona intervenció serà a càrrec de Sònia Hernández, directora del Museu Agbar de les Aigües, que parlarà de l’experiència d’una HackatH2On de 24 hores que va organitzar aquesta institució en què professionals del món de la informàtica juntament amb d’altres de la gestió cultural havien de desenvolupar una aplicació pel museu. Oriol Marimon, CEO i fundador de Mobisfera, parlarà dels Ibeacons (sistemes de posicionament en interiors), de com els utilitzen les empreses privades i de com es poden fer servir en espais museístics. A la tarda del dijous intervindrà Kevin Bacon, responsable de desenvolupament digital del Royal Pavilion and Museus, Brighton & Hove, i, seguidament, Máximo Martín, CEO i fundador de Greymar Studios, una startup de creació de continguts audiovisuals que combinen la part tècnica i l’artística. La jornada finalitzarà divendres amb un taller participatiu a càrrec de Carlos A. Scolari sota el títol “Hacia un museo transmedia”.

Aquest curs està organitzat pels Museus d’Olot, la FES i la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat