CONSERVACIÓ I MILLORA DE LA CIUTAT
CONSERVACIÓ I MILLORA DE LA CIUTAT Una inversió de prop de 250.000 euros en pla d'asfalts, millora de voreres i repintat de passos de vianantsL’Ajuntament d’Olot ha aprovat a la Junta de Govern Local d’aquest dijous 12 de juliol les actuacions incloses en el Pla d’asfaltatge de la ciutat. En concret es tracta d’una segona fase del projecte que preveu treballs de conservació i millora del ferm a la Plaça de l’Illa de Pasqua, al camí de Les Fonts, a l’encreuament de l’Avinguda del Doctor Danès amb Pou del Glaç i repassar altres localitzacions de la resta de la ciutat. Amb un import de 32.140 euros es tracta de la segona fase del Pla d’Asfalts per aquest any.

 

La primera fase del Pla d’Asfalts d’Olot, que avui ha adjudicat la Junta de Govern Local, ha previst la conservació del ferm a tres altres espais de la ciutat: la carretera de les Tries, la calçada del carrer Sant Miquel-Plaça Palau i la finalització de la ronda de les Fonts (iniciada  al 2017) a l’alçada del carrer Pintor Marsillach. Dins d’aquesta mateixa actuació, s’hi inclou la supressió de barreres arquitectòniques amb l’arranjament de voreres. Les obres es realitzaran als carrers Vilanova, Verge de Fàtima i Bolòs a més dels trams Folch i Torres - Joaquim Marsillach - Sant Cristòfor amb la Ronda de les Fonts i el carrer Sant Miquel. L’empresa Josep Vilanova s’encarregarà de l’execució d’aquestes obres per un import de 185.464 euros. Es portaran a terme aquest estiu.

 

L’Ajuntament d’Olot destina cada any un mínim de 250.000 euros a la conservació i millora del paviment i de les voreres de la ciutat. En els últims anys, s’hi ha invertit més d’un milió i mig d’euros. Al 2017 es van arranjar 8.332 m2 als diferents barris d’Olot.

 

Una altra de les propostes aprovades a la Junta de Govern Local d’aquest dijous ha estat el repintat de passos de vianants. S’ha donat llum verd a la reposició del pintat de la senyalització horitzontal que es troba en més mal estat i la implantació de nous passos necessaris en carrers amb molt trànsit de vehicles i vianants. A partir de les dades del Pla de Mobilitat Sostenible d’Olot sobre la intensitat de vianants i vehicles per hora als diferents carrers d’Olot, s’han prioritzat les vies més transitades i especialment els passos al voltant de les escoles.

 

Els passos de vianants que aquest estiu es repintaran es troben dividits en 18 sectors d’Olot: Avinguda Santa Coloma, passeig de Barcelona, Avinguda Reis Catòlics, Carrer Pou del Glaç, Carretera de riudaura, Eixample Balmes, Sant Joan-Morrot, Centre, Escola Cor de Maria, Mulleras-Plaça Palau, carrer Vilanova, Eixample Malagrida, carretera de Santa Pau, Pont de la Creu, Avinguda Sant Jordi, Avinguda de Girona, carretera de la Canya i carretera de les Tries. Els treball tenen un import de 20.232 euros i també es realitzaran aprofitant les vacances d’estiu. El regidor de Via Pública, Josep Gelis, ha explicat que “després de l’estiu és previst que es realitzi una segona fase de repintat de passos de vianants i altres elements de senyalització horitzontal amb un pressupost de 20.000 euros més”.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat