CAN SAU GUANYA EL PREMI FAD 2020 DE L’OPINIÓ A LA CATEGORIA DE CIUTAT I PAISATGE
CAN SAU GUANYA EL PREMI FAD 2020 DE L’OPINIÓ A LA CATEGORIA DE CIUTAT I PAISATGE El jurat en destaca la seva consolidació i recuperació com un espai per als veïns i veïnes de la ciutat
 

La integració urbana del solar de Can Sau d’Olot ha estat guardonada amb el premi FAD de l’opinió a la categoria de ciutat i paisatge. El premi de l’opinió recull el vot d’arquitectes finalistes i premiats d’edicions anteriors.

 

L’obra, promoguda per l’Ajuntament d’Olot, és un projecte de l’equip unparelld’arquitectes (Eduard Callís, Guillem Moliner) i l’artista visual Quim Domene, executat per l’empresa Construo Construccions Generals, SL. En aquest sentit, segons el jurat que ha entregat el guardó la intervenció “caracteritza i singularitza un espai perdut de la ciutat, convertint la consolidació d’una mitgera en una oportunitat per a l’espai públic”.

 

A part d’això, els premis FAD han premiat per la seva arquitectura a 79 habitatges de Protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat, el cafè – restaurant de Madrid Run Run Run en la categoria d’interiorisme, el projecte de remodelació de la plaça de Mansilla Mayor a Lleó i el Festival d’Estiu de Madrid MAD X MAD en intervenció efímera.

 

Diverses obres vinculades amb la ciutat d’Olot o impulsades per veïns de la ciutat formaven part dels projectes finalistes dels premis d’enguany com Landaburu borda de Jordi Hidalgo o la intervenció per a Lluèrnia Cumulonimbus de l’Escola d’Art d’Olot.

 

Els premis FAD d’arquitectura i interiorisme, instituïts el 1958 pel Foment de les Arts Decoratives, són els guardons més antics d’Europa i uns dels més prestigiosos en aquest àmbit. L’acte de lliurament dels premis està previst que es porti a terme a Barcelona el pròxim mes de novembre.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat