LES VEUS DE LA PRIMERA NADALA DE L’ANY
LES VEUS DE LA PRIMERA NADALA DE L’ANY Per segon any consecutiu, més de 200 nens i nenes d’Olot i la Garrotxa han participat, acompanyats de l’Elena Gadel, a la cantada de nadales de VEUSEl taller vocal i de percussió corporal del grup francès Humanophones ha obert el segon dia del festival VEUS. Durant més de tres hores de treball intens, els participants han pogut descobrir com el seu cos es pot convertir en un instrument musical per acompanyar el cant vocal, en una activitat que ha tingut lloc a la Sala El Torín.

 

L’acte central d’aquest divendres ha estat La primera nadala de l’any. Més de 200 nens i nenes han pujat a l’escenari del VEUS per interpretar diferents cançons de Nadal. Alumnes de l’Escola Verntallat, del Pla de Dalt, l’Escola Pia, Malagrida, Petit Plançó, Sant Roc i l’Escola Municipal de Música d’Olot han participat d’aquest acte que, per segon any consecutiu, ha omplert de públic el Firal Petit. De nou el professor de l’Escola Municipal de Música d’Olot, Albert Carbonell, ha compost una nadala per a l’ocasió que ha traslladat a totes les escoles per poder-la cantar conjuntament. La primera nadala de l’any ha comptat amb la participació de l’actriu i cantant Elena Gadel que ha acompanyat a les veus de les nenes i nens interpretant les cançons “Ve Nadal” i “Volem Nadal”.

 

De la programació d’aquest segon dia del VEUS també destaca les actuacions sorpreses al llarg del matí i de la tarda del quartet vocal Beat Voices en diferents espais del centre de la ciutat, els quals han amenitzat la Fira del Pessebre. I un dia més, hi ha hagut el miniconcert d’una coral local. En aquesta ocasió s’ha pogut gaudir de l’actuació de Gospel Cor Garrotxa al pati de l’antic Hospital.

 

El Festival VEUS continua aquest vespre amb el concert dels francesos Humanophones. Al Teatre Principal mostraran com de diverses i infinites són les possibilitats del cos i la veu. L’última sessió d’aquest divendres anirà a càrrec del cor barceloní Barcelona Soul Choir amb una proposta amb més de vint cantats a sobre l’escenari i dirigits per Carol Green. Un repertori que farà viatjar als assistents a aquesta segona sessió golfa, pel soul i el funk més autèntic amb harmonies completes i amb una gran posada en escena que tindrà lloc a la Sala El Torín d’Olot.

 

Aquest quarta edició del Festival VEUS que va començar aquest dijous i finalitzarà diumenge. L’organitza DinàmiG, compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i hi col·labora La Vanguardia.

 

Més informació i venda d’entrades a www.festivalveus.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat