ENTRA EN VIGOR EL CONFINAMENT NOCTURN A CATALUNYA
ENTRA EN VIGOR EL CONFINAMENT NOCTURN A CATALUNYA El Govern estableix mesures especials per aturar la transmissió de la COVID-19 arreu del territori
 

Aquest diumenge, el govern de l’estat espanyol ha aprovat el nou estat d’alarma. D’aquesta manera, des del Govern de la Generalitat de Catalunya s’ha aprovat i han entrat en vigor un nou paquet de mesures de seguretat i sanitàries per evitar la propagació i augment de casos de COVID-19 arreu del territori.

 

D’entre les noves actuacions destaca el toc de queda nocturn, o confinament nocturn, que ha entrat en vigor des d’aquest diumenge a les 22.00 h fins a les 6.00 h del matí.

 

D'aquesta manera, les empreses de serveis, comerços i negocis de restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili, espectacles públics, recreatius o esportius caldrà que s’adaptin a aquest nou horari duent a terme les activitats no més enllà de les 22.00 h així com les activitats culturals. 

 

Seguint les noves normatives establertes, s'han prohibit tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 24 h i les 06 hores. S’exclouen d’aquesta prohibició els següents desplaçaments de caràcter essencial, que caldrà justificar adequadament.

 

D’altra banda, l'activitat social i els desplaçaments fora del domicili s'hauran de reduir al màxim possible. El contacte social s'ha de limitar als grups bombolla, és a dir, a grups de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat. A continuació es detallen les característiques dels grups bombolla de convivència i de convivència ampliada. 

 

Bombolla de convivència: Grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport per evitar l’aïllament social.

 

Bombolla ampliada: Grup de persones de la bombolla de convivència més un(s) altre(s) grup(s) acotat i estable de persones, sempre les mateixes, amb qui la bombolla de convivència estableix relacions familiars, laborals, escolars i de lleure.

 

Podeu consultar tot els detalls i informacions de les normatives que han entrat en vigor des d'aquest diumenge a través del següent enllaç.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat