EL SISMÒGRAF UNEIX DANSA I BENESTAR
EL SISMÒGRAF UNEIX DANSA I BENESTAR El festival se celebrarà del 31 de març al 3 d’abrilEl Sismògraf reunirà de nou a la capital de La Garrotxa artistes, professionals de la dansa i públic per viure i gaudir la dansa, així com per generar nous contactes i contractacions en aquest sector, sobretot, durant les jornades per professionals organitzades dijous 31 de març i divendres 1 d’abril i que inclouen classes magistrals i presentacions.

Un any més, en la segona edició ja com a Mercat estratègic a Catalunya, el festival esdevé l’epicentre de la dansa a Catalunya, programant durant quatre dies 26 espectacles que, juntament amb els espectacles suplementaris previstos, sota el nom de ‘rèpliques’, depassen la trentena de projectes artístics programats.

Com a novetat destacada d’enguany, hi ha l’aparició de les ‘rèpliques’, espectacles de dansa que tindran lloc abans i després del festival, que complementaran i formaran part del seu programa oficial. Si el Sismògraf és el festival que detecta el moviment, aquestes propostes en són les rèpliques, seguint amb la terminologia que relaciona el festival amb el moviment característic del seu entorn volcànic.

Cinc estrenes
Cinc són les estrenes d’enguany, totes elles coproduccions del mateix festival: Bailamos’ (Inés Boza/SenZa TeMPo & Giulia Valle), Follow the leader (XeviXaviXou), Si sabes lo que hay (Fundación Collado-Van Hoestenberghe), Etherfeel fest (Strada Aerial Show) i Espheres (Moviment Lantana).

Destaca del cartell la proposta adaptada especialment per Sismògraf de l’espectacle Siena de companyia La Veronal. En versió reduïda i per fer a l’aire lliure, l’espectacle reflexiona sobre l’idea del cos humà a tracés de les diferents èpoques i geografies.

Són també plats forts d’aquesta edició els treballs d’Ernesto Collado i Bárbara Van Hoestenberghe Praxis, que combina una actuació i una exposició sobre el tema de la comunitat i l’acostament entre les persones, i d’Inés Boza, Bailamos, un collage coreogràfic d’històries amb música en directe. D’entre les companyies internacionals, destaca la danesa  Hello!earth, que presenta Life in the universe, un espectacle que anima a l’exploració sensorial i poètica del col.lectiu humà en i  amb la natura.

El Sismògraf, amb un pressupost de 305.000 euros, està organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Olot, i rep el suport de la Diputació de Girona. A més, suma les complicitats del Mercat de les Flors, l’Associació Professional de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya, i col.labora amb d’altres esdeveniments culturals com el Festival TNT- Terrassa Noves Tendències o la Fira de Tàrrega, entre d’altres.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat