CESSIÓ A OLOT DEL FONS DE JOSEP BERGA I BOIX I JOSEP BERGA I BOADA
CESSIÓ A OLOT DEL FONS DE JOSEP BERGA I BOIX I JOSEP BERGA I BOADA L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa custodiarà i divulgarà els documents



Els hereus de Josep Berga i Boix i Josep Berga i Boada cedeixen els fons dels dos artistes a l’Ajuntament d’Olot. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i la vídua del nét de Berga i Boada, Carme Aguilar, han signat la cessió del fons documental. L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa serà l’encarregat de conservar-lo i divulgar-lo.

El fons de Josep Berga i Boix conté una abundant documentació generada i recopilada pel pintor al llarg de la seva vida. En morir l’Avi Berga, l’any 1914, la documentació va passar a mans del seu fill Josep Berga i Boada que la va conservar. El fons Josep Berga i Boada consta de tota la documentació que l’artista va generar i recopilar al llarg de la seva vida. En morir Berga i Boada el 1923, tots dos fons van passar a mans del seu nét Santiago Plana i Berga. Des del 2009 era la seva vídua qui en tenia la propietat.

En el conveni signat avui de cessió dels dos fons, l’Ajuntament d’Olot es compromet a publicar la novel·la inèdita de Josep Berga i Boix Lo casal del Roure, al llarg de l’any 2017. Als propers anys també publicarà l’obra inèdita de Josep Berga i Boada i s’organitzarà una exposició d’aquest pintor, que anirà acompanyada del catàleg de l’obra completa.

Tant Josep Berga i Boix (La Pinya, 1837 – Olot, 1914) com Josep Berga i Boada (Olot, 1872 – Sant Feliu de Guíxols, 1923) són dos fills il·lustres de la ciutat d’Olot. L’any 2014 es va declarar com a Any Berga, amb motiu del centenari de la seva mort.



imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat