CAMPANYA INFORMATIVA PER FOMENTAR EL BON ÚS DE LA BICICLETA
CAMPANYA INFORMATIVA PER FOMENTAR EL BON ÚS DE LA BICICLETA Es dirigeix als usuaris de bicicletes, però també als conductors de la resta de vehiclesA Olot, cada dia es realitzen més de 2.000 desplaçaments amb bicicleta i la ciutat disposa de 575 places distribuïdes en 72 aparcaments de superfície destinades a aquest mitjà. Són dades que recull el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Municipal. Tot i que la majoria dels ciutadans d’Olot que utilitzen la bicicleta circulen correctament, la Policia Municipal ha detectat actituds incorrectes que vol reconduir.
 
Des de principis d’aquest mes de desembre i, entre altres temes, una agent cívica informa als usuaris de les bicicletes dels aspectes que han de tenir en compte a l’hora de circular pel centre de la ciutat. La prohibició de circular per la vorera i no deixar la bicicleta estacionada fora dels llocs habilitats o lligada al mobiliari urbà són algunes de les qüestions que aquests dies es recorda amb motiu de la campanya, que s’acaba d’iniciar i que durarà tots aquests dies de Festes. L’agent cívica informa als usuaris d’aquest mitjà de transport les obligacions que han de complir i les possibles sancions a què poden haver de fer front si vulneren la normativa. Després d’un període informatiu, a finals del mes de gener, la Policia Municipal té previst sancionar als conductors de bicicleta que no circulin de forma correcta.
 
Des de l’Ajuntament d’Olot es treballa amb l’objectiu d’augmentar les places d’aparcament per a bicicletes i ampliar els trams de carril bici al centre de la ciutat. Des de l’Àrea de Medi Ambient es vol fomentar l’ús de la bicicleta i la protecció i intervenció en el medi amb campanyes com la que s’acaba de posar en marxa aquests dies coincidint amb les Festes de Nadal amb el lema “Per Nadal, a Olot, també TRIEM. Fem un regal al medi ambient”. El regidor Josep Guix ha remarcat que “volem continuar treballant per fer d’Olot una ciutat sostenible que té com a prioritat el model de ciutat educadora”. Per aquest motiu, ha afegit “impulsem aquesta campanya dirigida als conductors de bicicleta, però també als de vehicles perquè respectin els usuaris d’aquest mitjà de transport del qual volem promoure el seu ús”.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat