ELS PRESSUPOSTOS 2016: "AUSTERS, REALISTES I AMB L'ACCENT POSAT A L'ATENCIÓ A LES PERSONES"
ELS PRESSUPOSTOS 2016: "AUSTERS, REALISTES I AMB L'ACCENT POSAT A L'ATENCIÓ A LES PERSONES" Es portaran a aprovació en el ple d'aquest dijousL’Ajuntament d’Olot porta a aprovació en el ple d’aquest dijous un pressupost per a l’any 2016 de 28.754.407,60 euros (30.942.292,10 de pressupost consolidat). A la presentació dels comptes d’aquest matí, l’alcalde Josep M. Corominas, els ha definit com “uns pressupostos austers, realistes, que posen l’accent en el servei a les persones i on hem intentat incloure propostes de tots els grups de l’ajuntament amb els que hem estat treballant per fer-los possibles”.

De cara a l'exercici 2016, les ordenances fiscals tenen com a voluntat equilibrar, i no augmentar, la pressió fiscal als ciutadans d’Olot. Però alhora poder continuar generant els ingressos que fan possible els serveis públics municipals. Per aquest motiu, i segons ha explicat la regidora d’Hisenda, Montse Torras, “no modificarem a l'alça el rebut de les escombraries, tot i que el servei de gestió de residus aconsella fer-ho en un 2,50%. Tampoc modificarem a l'alça el rebut de l'aigua del que ens proposaven un increment de 0,8%”. No obstant això, i després de fer una valoració i comprovar que en els darrers anys s’ha produït una disminució dels ingressos i que per decisió de l’equip de govern els valors cadastrals s’han reduït en un 50% en els últims tres anys, “es planteja l’increment d’un 4% de l'Impost sobre Béns Immobles”.

La regidora de Serveis Interns, Economia i Govern Obert, Núria Fité, ha remarcat que els pressupostos i les inversions de 2016 s’han plantejat a partir de 5 grans objectius, dels quals ha subratllat “poder fer front als reptes socials dels olotins i olotines”. Per això, segons Fité, “apostem per un increment important de totes les àrees que impacten directament en el benestar dels ciutadans (ocupació, serveis socials, habitatge, educació, esports, medi ambient, entitats i associacions) amb gairebé un milió d’euros més destinats a aquests àmbits”. La generació d’activitat econòmica amb una aposta decidida per l’emprenedoria, un esforç per mantenir una ciutat neta, cuidada i on els serveis del dia a dia funcionin; continuar posant al dia l’Ajuntament amb una millora del servei als ciutadans promovent la participació ciutadana, transparència, eficàcia i eficiència són la resta de prioritats dels pressupostos del 2016, que contemplen inversions per valor total de 2.522.785 euros. 

Una nova actuació del Pla Integral d’Accions de Millora del barri de Sant Miquel, l’arranjament de la teulada de l’escola Malagrida, el projecte de recuperació del riu Fluvià al seu pas per la ciutat... són algunes de les accions programades per al 2016, juntament a les grans obres de mandat (el Firal, l’antic Hospital i camps de futbol base) que, per a l’any que ve i segons ha explicat l’alcalde Josep M. Corominas “encararem els processos participatius i els projectes necessaris per portar-los a terme”. La regidora Núria Fité ha explicat que “els pressupostos consoliden una tendència iniciada l’any 2012 de reducció de la despesa d’administració i gestió (personal, deute i càrrega financera) i un increment de la despesa dedicada a l’atenció a les persones i al manteniment del dia a dia de la ciutat”.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat