ALBA OLIVERAS FERRER I IRENE SOLÉ CANET, AMBAIXADORES D’OLOT
ALBA OLIVERAS FERRER I IRENE SOLÉ CANET, AMBAIXADORES D’OLOT L’alcalde els ha fet lliurament d’aquesta distinció, abans de presidir la primera trobada d’ambaixadors d’OlotAlba Oliveras Ferrer i Irene Solé i Canet són, des d’aquest dilluns 28 de desembre, ambaixadores d’Olot. Aquest migdia, l’alcalde Josep M. Corominas els ha entregat la insígnia de la ciutat després que cadascuna d’elles hagin signat en el Llibre d’Honor de la Ciutat. 
 
Alba Oliveras Ferrer (Olot, 1985) és Llicenciada en Administració i Direcció d’Empresa i des de fa 6 anys i mig viu i treballa a Dubai. S’hi va instal.lar al juny de l’any 2009 gràcies a una beca d’Acció (Agència per a la Competitivitat de l’Empresa) de la Generalitat de Catalunya per dur a terme una estada de pràctiques a l’Oficina de Comerç Exterior del Govern Català. Finalitzats els dotze mesos de pràctiques, va decidir quedar-se un any més a Dubai treballant en temes de màrqueting i comunicació. Actualment, forma part de l’equip de màrqueting d’una empresa editorial.

Irene Solé Canet (Olot, 1990) és Llicenciada en Humanitats. Des de fa un any i tres mesos, viu a la localitat de Liverpool, al Regne Unit. Hi va anar amb una beca del Ministeri d’Educació. Una vegada finalitzat el període de pràctiques va decidir continuar la seva trajectòria professional fent de professora de conversa de castellà en un institut de secundària. La firma de la Irene ja forma part del Llibre d’Honor de la Ciutat. Com a integrant del primer equip del Club Patinatge Artístic Olot s’ha proclamat campiona del món en reiterades ocasions i ha portat a arreu el nom de la ciutat que avui l’ha convertit en ambaixadora. 

Primera trobada d’ambaixadors d’Olot
Amb els dos nomenaments d’avui, Olot té un total de 17 ambaixadors. El 14 de juny d l’any 2012, mossèn Joan Soler, que actualment fa de missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo, va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció. L’advocat Martí Bassols, que resideix a Madrid; el metge dentista Carles Bosch, que viu i treballa a la localitat suïssa de Seewen-Schwyz; i Edgar Illas, professor de la Universitat de Bloomington a Indiana, als Estats Units, van ser els següents olotins a rebre aquesta reconeixement que també ha recollit la matemàtica Elisabet Canalias proclamada, aquest passat mes de juny, Garrotxina de l’Any.  

Aprofitant l’estada que bona part d’aquests ambaixadors realitzen aquests dies a Olot, coincidint amb les Festes de Nadal, se’ls ha convidat a una trobada. La Sala Gussinyé ha acollit aquest primer contacte entre els 17 representants de la ciutat que han compartit amb l’alcalde, Josep M. Corominas, la visió que cadascun d’ells té de la ciutat des del seu actual lloc de residència. La reunió també ha servit per explorar les vies de col.laboració i les aportacions de cadascun d’ells en el dia a dia de la ciutat.  

El Consell d’Ambaixadors és, juntament amb el Consell d’Alcaldes i els Consells Ciutadans, algunes de les eines que impulsa l’Ajuntament d’Olot per copsar i fomentar la participació ciutadana.

Olot té els/les ambaixadors/res següents:
1.    Joan Soler i Ribas
2.    Carles Bosch i Cos
3.    Martí Bassols i Coma
4.    Egar Illas i Arau
5.    Dani Arbós i Daró
6.    Pau Figueras i Barnera
7.    Marc Güell i Cargol
8.    Anna Vila i Espuña
9.    Remei Capdevila i Werning
10.    M. Carme Mateu i Pagès
11.    Joan Lluís Albella i Corredera
12.    Elisabet Canalias i Vila
13.    Aniol Salvador i Soy
14.    Amèlia López i Huix
15.    Francesc Artigas i Ventolà
16.    Alba Oliveras i Ferrer
17.    Irene Solé i Canet


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat