CAVALCADA
CAVALCADA Els carrers d'Olot s'omplen per seguir l'arribada dels Reis, que han instal.lat els seus trons al Firal petitEls Reis d'Orient i el seu seguici han arribat aquest diumenge a Olot. Després d'estrenar carrosses, trons i emplaçament, la seva arribada aquest any ha conservat els trets principals de l'edició passada, amb alguns ajustaments tècnics que l'han ajudat a lluir encara més. Ha destacat l'aparició de l'estrella dels Reis, que ha obert el camí i ha guiat els patges fins als trons; una carrossa nova per als cuiners, amb una cuina acabada d'estrenar, i nous fanals i patges que han desfilat en tot el recorregut. Un altre canvi molt reclamat ha estat el retorn de la tradicional pujada dels Reis a peu pel Firal abans d'arribar als trons.

La Cavalcada d'Olot és una de les més importants, que destaca per la seva gran magnitud i per la implicació dels voluntaris. Com és tradició ha sortit el dia 5 de gener a les 18.30h de la plaça Clarà i ha recorregut el centre de la ciutat fins al Firal. El recorregut s'ha iniciat a la plaça Clarà, ha continuat pel carrer Mulleras, ha enfilat el carrer Serra i Ginesta fins agafar el carrer Major, seguir per davant de Sant Esteve i arribar al Passeig d'en Blay fins als trons del Firal Petit.

Campament Reial
El Campament Reial s'ha pogut visitar els dies 2, 3 i 4 de gener i ha conservat el funcionament d'entrada de l'edició anterior. Per entrar caldrà disposar d'un tiquet que s'ha pogut recollir de forma gratuïta a la plaça Clarà el mateix dia a partir de les 16.00h. Cada persona que fa cua ha pogut extreure 4 entrades gratuïtament d'un dels torns entre les 18.00h i les 21.00h, dividits en franges de mitja hora.

Presentant el tiquet es podrà entrar directament al Campament per un dels accessos de la plaça Clarà únicament a l'hora que està especificada al tiquet.

El mag ha tornat a fer presència al Campament, i ha estat acompanyat dels personatges de sempre: l'encarregat del temps, la caramelera, el carboner, la fanalera i els cuiners. Tots ells han explicat les seves històries amb l'acompanyament dels guies, que han acabat portant els infants a veure els carters reials. Al final, tots els qui han vulgut han pogut deixar les seves cartes, que aquest any han estat il·lustrades per Maria Fofana, alumna de l'escola Joan XXIII.


Els organitzadors entenen que quedar-se sense entrada pot causar molèstia, però les característiques del muntatge i el compromís per assegurar una qualitat i una bona experiència del públic requereix limitar l'aforament i haver de controlar l'accés del públic.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat