LA SETENA EDICIÓ DEL GARROTXA EMPRÈN ARRIBA AMB UN NOU FORMAT
LA SETENA EDICIÓ DEL GARROTXA EMPRÈN ARRIBA AMB UN NOU FORMAT Les activitats per l’emprenedoria anul·lades a finals de març a causa de la COVID-19 s’han reformulat i s’estendran fins a final d’any
 

El programa Garrotxa Emprèn organitza activitats per a l’impuls de l’emprenedoria i la creació d’oportunitats de treball per al talent local, així com per visibilitzar i donar suport a les activitats econòmiques de nova creació. El març passat s’havien programat 13 esdeveniments de temàtiques i públics variats. En destacaven tallers d’innovació per a joves amb el conegut emprenedor Xavi Verdaguer; teatre inspirat en una història emprenedora en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Ciutat d’Olot; i formacions en temàtiques com màrqueting, economia col·laborativa o emprenedoria en femení. A les activitats hi participen entitats com Turisme Garrotxa, ACCIÓ, Fundació Dona, AGOE o Campus Garrotxa.

Finalment, s’ha apostat per una setena edició amb noves activitats distribuïdes al llarg de l’any i adaptades a les circumstàncies actuals. El Garrotxa Emprèn seguirà oferint formacions a emprenedors, tallers de sensibilització a les escoles, assessoraments especialitzats per empreses i emprenedors perquè acompanyin l’entrega dels Premis 100% Emprenedors d’aquest 2020.

Els Premis 100% Emprenedors

 

Els Premis 100% Emprenedors arriben a la 7a edició. L’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, junt amb el Consell Comarcal de la Garrotxa, els Joves Empresaris i el Cercle Euram, organitza anualment aquesta convocatòria des de l’any 2013.

Els premis pretenen esdevenir un punt de trobada a l’entorn de l’empresa, un acte que té per objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca. Un reconeixement a l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Els premis reconeixen dues categories: el Premi 100% Emprenedor/Emprenedora i el Premi Jove Empresari/Empresària.

Una vuitantena de projectes s’han presentat des de la primera edició als Premis 100% Emprenedors. D’aquests 74 s’han convertit en candidats. Tots de sectors diversos, i d’activitats variades com el comerç, l’artesania, els serveis a indústries, activitats relacionades amb la salut, activitats sostenibles com les relacionades amb el reciclatge o productes amb materials biodegradables, projectes que s’han reinventat, etc. De les 74 candidatures presentades un 60% continuen essent projectes vius i amb projecció en l’actualitat, alguns d’ells fins i tot han crescut i ampliat en aquest temps. El que s’alinea amb l’esperit dels Premis i del Garrotxa Emprèn, visibilitat i empoderar les activitats econòmiques que neixen, creixen i es consoliden a la comarca."

 

El perfil de la persona emprenedora

El perfil de la persona usuària del servei d'emprenedoria és majoritàriament dona, un 59%, enfront al 41% que són homes. Un 79% dels que han utilitzat algun dels serveis són d'Olot i comarca (un 54% de la capital i un 25% de poblacions de la resta de la Garrotxa). Una dada rellevant és que el 46% tenen estudis universitaris i un 50 % estudis d'educació secundària. L'altra dada rellevant és que un 65% són persones en actiu.

Entre els diferents serveis que s'ofereixen des del servei hi ha l'acompanyament i el suport des que es té la idea de negoci, en la creació i en la posterior consolidació del projecte empresarial, així com informació i acompanyament en els tràmits inicials de constitució i posada en marxa de l'empresa, informació de subvencions o ajudes tant per l'inici com en qualsevol altre moment de la vida del negoci.

També es realitzen accions formatives específiques per a persones emprenedores, tant si estan pensant ser-ho com si ja han iniciat el seu projecte, que ofereixen temàtiques relacionades amb la planificació i gestió del negoci a tots els nivells: econòmic, financer, fiscal, organitzatiu, comunicatiu... Aquest any s'han realitzat una dotzena de formacions, algunes d'elles en format online, durant el confinament. En queden 7 més de programades fins a finals de 2020.

També es realitzen tallers de sensibilització als centres educatius de la ciutat on s'ofereixen temàtiques relacionades amb l'emprenedoria, per donar a conèixer i promoure l'actitud emprenedora entre els joves de la comarca. El passat curs es varen rebre 45 peticions de les que es varen realitzar fins al març 32, a les que varen assistir uns 450 joves. En aquests tallers es va treballar la creativitat i la innovació, eines per fer models de negoci -com el model canvas-, o conèixer experiències de persones emprenedores que els expliquem com varen muntar el seu negoci. Per al curs 2020-21 ja s'han rebut 16 peticions i els tallers es començaran a realitzar aquest mes d'octubre.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat