PROGRAMES OCUPACIONALS PER A JOVES DE 16 A 29 ANYS EN SITUACIÓ D'ATUR
PROGRAMES OCUPACIONALS PER A JOVES DE 16 A 29 ANYS EN SITUACIÓ D'ATUR S'ha programat una sessió informativa per divendres 22 de gener a l'Ideal-OJGAquest mes de gener, s'inicien dos projectes que permetran donar formació i/o ocupació a 40 joves. Els programes -subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançats pel Fons Social Europeu- es dirigeixen a la franja d’edat de 16 i 29 anys i els suposarà millorar la formació i, en la seva majoria, un contracte laboral per un període, mínim, de sis mesos. 
 
El programa Joves per l’Ocupació està adreçat als joves d’entre 16 i 24 anys que no han acabat l’ESO o bé que, tot i haver-la finalitzat, no han continuat estudiant. Es seleccionaran 20 persones perquè participin d’un procés d’orientació i tutorització que durarà 18 mesos. Els que no tinguin l’ESO se’ls oferirà la formació necessària perquè puguin obtenir en títol. Els que es trobin en aquesta situació, com a la resta de participants, se’ls oferirà orientació i formació en el sector carni o en l’àmbit de la fusteria durant 4 mesos per tal que puguin tenir la possibilitat de fer pràctiques a les empreses i tenir accés, a posterior, a un contracte laboral.
Pel que fa al segon programa (Fem Ocupació per Joves) està adreçat als joves d’entre 18 i 29 anys amb estudis d’ESO, Cicles Formatius de Grau Mitjà o Batxillerat. En aquest cas, la feina realitzada des de l’Àrea d’Ocupació s’inicia amb una prospecció de les empreses que estiguin interessades a contractar 20 persones que compleixin aquest perfil. L’Ajuntament s’encarrega de la formació dels joves segons l’oferta de les feines que s’han localitzat mentre que les empreses n’assumeixen la contractació durant sis mesos. 

Per poder participar en aquests projectes els joves han d’estar inscrits al programa de Garantia Juvenil i trobar-se en situació d’atur. Les empreses que participin en aquests programes oferint ofertes de feina obtindran una subvenció per part del Servei d’Ocupació de Catalunya pel salari dels joves i, a més, podran obtenir bonificacions de la Seguretat Social.

El proper divendres dia 22 de gener es portarà a terme una sessió informativa sobre aquests programes ocupacionals. Tots els joves interessats cal que es dirigeixin a l’Espai Ideal a les 10h del matí per conèixer els detalls de la convocatòria i informar-se sobre els requisits d’accés.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat