EN MARXA EL PRESSUPOST PARTICIPATIU DE JOVENTUT 2016
EN MARXA EL PRESSUPOST PARTICIPATIU DE JOVENTUT 2016 Ja es poden presentar propostes i veure el video amb el que es dóna a conèixer la convocatòriaPer segon any consecutiu el dia 19 de febrer de 2016, de 19h a 21h30, a l’espai IDEAL-OJG, es celebrarà l’assemblea del projecte de pressupost participatiu IDEA-LA. Des de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut i de l’IDEAL-Oficina Jove de la Garrotxa es posen a disposició dels joves d'Olot i comarca un total de 10.000€ del pressupost de la partida d'Activitats, per tal que siguin els propis joves que decideixin amb què volen destinar aquests diners.

Els joves poden fer arribar les seves propostes a l’Ideal fins al 12 de febrer. Els projectes presentats poden ser de tots els àmbits (salut, treball, educació, formació, lleure...) però sempre amb els mateixos joves com a centre principal dels seus objectius i per a activitats públiques. Trobareu tota la informació d’aquest projecte al blog idea-la.olot.cat.

L’objectiu és que els joves siguin part activa i protagonistes de les accions, projectes i activitats que es desenvolupen a la ciutat en l’àmbit juvenil i pretenen potenciar la participació tant com a generadors d’idees i gestors de les mateixes i/o com a ciutadans amb poder de decisió.

L'assemblea s'estructurarà en tres parts: presentació de propostes, votació consensuada i votació individual. Un cop finalitzi la votació individual es procedirà al recompte final, a l'exposició de les propostes escollides i a una mica de berenar pels assemblearis i assembleàries. Cal recordar que la base del projecte rau en la implicació juvenil; seran els propis joves que liderin i gestionin els projectes escollits, sempre amb els suport de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut i l'Ideal-OJG. Per assistir a l'assemblea no cal haver fet cap proposta, totes aquelles persones de 12 a 29 anys  que ho vulguin, estan convidades a participar-hi i a escollir els millors projectes presentats.

Per fer la promoció del projecte els joves Pau Àvila i Joel Santaeulària han preparat un vídeo (mireu-lo aquí) a partir d’un experiment social que es va instal.lar el passat dia 19 de desembre al davant de St. Esteve.

Durant l’any 2015 s’han realitzat diferents activitats juvenils que van estar escollides a l’assemblea del Pressupost Participatiu 2015 i que van tenir un gran èxit i que han animat a continuar amb aquesta proposta. La bona acollida, la qualitat dels projectes realitzats, així com, l’aposta per la participació i la implicació dels joves per part de l’IME i de l’Ideal-OJG han fet que aquest any es repeteixi l’experiència.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat