BEQUES CIUTAT OLOT
BEQUES CIUTAT OLOT La migració de les aus per l’Alta Garrotxa i la història del Cine Club Olot s’estudiaran gràcies a les Beques Ciutat d’OlotNèlida D. Ruiz de los Paños guanya la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes 2019 pel projecte titulat “Història i propòsits del Cine Club Olot”.

L’objectiu de l’estudi és la història del Cine Club Olot des dels seus inicis –que poden datar-se a mitjans de la dècada dels anys cinquanta del segle passat, tot i que amb un altre nom– fins a l’actualitat. La selecció de les pel·lícules programades per l’associació al llarg dels anys ha de permetre fer una radiografia del moment sociològic, cultural, psicològic i polític de la societat que d’alguna manera retrata.

Pel que fa la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals 2019 ha recaigut en Oriol Baena Crespo, per un estudi que porta per títol "La migració d'aus nocturna per l'Alta Garrotxa: una aproximació acústica". Es tracta d’un estudi pioner a Catalunya, que instal·larà diversos aparells d’enregistrament sonor en un coll de muntanya garrotxí per tal de recollir dades dels ocells durant les nits de migració de la tardor. D’aquesta manera se sabrà quines espècies i amb quina intensitat arriben a Catalunya a través d’aquest punt. És la Garrotxa una porta d'entrada d'un important flux migratori d'aus durant la tardor?

Mai fins ara s’havia utilitzat aquesta tècnica de manera estandarditzada al país. De fet, les experiències de monitoreig de la migració per colls de muntanya és escassa.

Els guanyadors s’han fet públics aquest matí en un acte que ha tingut lloc a l’Arxiu Comarcal. Els autors dels projectes guanyadors rebran 4.500 euros per a elaborar els seus estudis. Les Beques Ciutat d’Olot es convoquen anualment des del 1988 per donar suport a la investigació en l’àmbit local.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat