OLOT DISPOSA DE 28 PISOS MÉS PER DESTINAR-LOS A LLOGUER SOCIAL
OLOT DISPOSA DE 28 PISOS MÉS PER DESTINAR-LOS A LLOGUER SOCIAL La consellera de Governació ha visitat els habitatges, després de fer-se efectiva la compraLa consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, acompanyada de l’alcalde de l’Ajuntament d’Olot, Josep M. Corominas, ha visitat avui el bloc de 28 pisos adquirits per la Generalitat i l’Ajuntament d’Olot, per destinar-los a lloguer social. També han participat en la visita el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Serveis socials de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga.

 

“El Govern català està entossudit a donar resposta a l’àmbit de l’habitatge i mentre el Govern espanyol ens posa pals a les rodes, nosaltres treballem activament per un habitatge digne per a tothom” ha destacat la consellera Borràs. Meritxell Borràs ha subratllat la importància de la col·laboració amb el món local: “i això ho podem fer perquè col·laborem estretament amb els ajuntaments, en aquest cas concret amb l’Ajuntament d’Olot”.

 

La titular de Governació ha remarcat que “gràcies al Decret llei 1/2015, que ens permet exercir el dret al tanteig i retracte, hem pogut comprar aquests 28 pisos i ampliar el parc públic d’habitatges”. Borràs també s’ha referit a la nova llei d'emergència social i ha qualificat de “positiva” la primera reunió que ahir va tenir el Departament de Governació amb el grup promotor de la Llei 24/2015, els ens municipals i el Consell de l'Advocacia. En aquest sentit, la consellera ha assegurat que “hi ha un treball de fons a fer”, però ha afirmat que preveu que en el propers dies “haurem trobat el redactat del marc normatiu per seguir avançant en les polítiques d’habitatge necessàries per a la gent”.

 

Per la seva banda, l’alcalde de l’Ajuntament d’Olot, Josep M. Corominas, ha agraït a la Generalitat “haver redactat aquesta normativa que ens ha permès la compra conjunta de 28 pisos buits i també pel seu permanent esperit de col·laboració amb els temes que ens preocupen”. Corominas ha reiterat que la prioritat del consistori és “atendre les persones i aplicarem tots els recursos que tinguem per fer polítiques d’habitatge i estar al costat de la gent que pugui patir problemes de pobresa energètica”.

 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament d’Olot han comprat a la immobiliària del Banc de Sabadell, fent servir el dret de tanteig i retracte, els 28 habitatges i les 28 places d’aparcament que formen part del bloc de pisos, buits des de la seva construcció.

 

El preu total de la transmissió és d’1.106.000 euros, dels quals l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, n’ha abonat 594.000 euros, corresponents a la compra de 15 pisos i 15 places d’aparcament. Per la seva banda,  l’Ajuntament d’Olot ha comprat els 13 pisos i les 13 places d’aparcament restants per  512.000 euros.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat