NOVETATS A LA CONVOCATÒRIA PER A LA REDUCCIÓ DE LA TAXA D’ESCOMBRARIES
NOVETATS A LA CONVOCATÒRIA PER A LA REDUCCIÓ DE LA TAXA D’ESCOMBRARIES Fins al 15 de juny es poden presentar les sol.licituds per poder-s’hi acollirL’Ajuntament d’Olot ha incorporat un seguit de novetats a la convocatòria de bases per a la reducció de la taxa d’escombraries d’aquest 2016. Es dirigeix als nuclis familiars en què tots els membres tenen més de 60 anys i amb uns ingressos que no poden superar 1,95 vegades el Salari Mínim Interprofessional (que és del 17.886,96 euros) fins al moment s’havia fixat en l’1,75. També s’hi poden acollir les famílies, encara que algun dels seus membres tinguin menys de 60 anys, quan afrontin problemàtiques econòmiques i socials. Les bases de la convocatòria també tenen en compte per primera vegada si un dels integrants de la família té un grau de discapacitat igual o major del 45% i si entre els membres de la unitat familiar hi ha alguna persona amb un grau de dependència II o III.

 

Si es compleixen els anteriors requisits, la disminució de la taxa d’escombraries pot oscil·lar entre el 30% i el 95% de l’import. Això suposa que, per exemple, que d’un rebut de 140 euros, una família es pugui estalviar 42 euros (si la reducció és del 30%) o  que deixi de pagar 133 euros (amb una bonificació del 95%) en funció els ingressos de la unitat familiar.

 

Per poder-se beneficiar de la reducció de la taxa d’escombraries, cal presentar la documentació corresponent a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot. Hi ha temps fins al 15 de juny. Pel que fa a les 400 famílies que, actualment, ja gaudeixen de la reducció amb caràcter definitiu no cal que presentin la sol·licitud, llevat que la seva situació econòmica i social actual sigui diferent de la que en el seu moment va motivar la concessió d’aquesta reducció.

 

Una altra de les novetats d’aquest 2016 ha estat el fraccionament de l’Impost de Béns Immobles. L’Ajuntament ha decidit fraccionar per aquest exercici 2016 els rebuts de l’IBI, sempre que siguin d’un import igual o superior als 100 euros i que es trobin domiciliats en una entitat financera. En aquests casos, es carregarà l’import al compte corrent facilitat en dos  terminis: el primer, aquest 31 de maig (es correspondrà amb el 60% de l’import total) i a 30 de setembre, el 40% restant. Per a la resta de rebuts, el termini de pagament finalitzarà el 31 de maig. Els rebuts fraccionats (50%, 25% i 25% de l’import) amb anterioritat a aquest exercici, es mantenen els terminis atorgats. En aquest cas, el cobrament es realitzarà els dies 31 de maig, 30 de setembre i 30 de novembre.

 

Aquestes mesures s’afegeixen a les bonificacions de l’IBI per a les famílies monoparentals i als aturats de llarga durada que l’Ajuntament d’Olot ha decidit posar en marxa per ajudar a aquests col·lectius. Totes aquestes qüestions i el calendari del contribuent s’han recollit en un díptic informatiu que l’Ajuntament acaba d’editar per informar els ciutadans dels terminis de cobrament dels impostos i taxes i les possibles bonificacions a les que poden acollir-se. S’han fet 18.000 unitats de la publicació que s’ha distribuït a tots els domicilis d’Olot i que també es pot trobar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament. 

Consulta el calendari fiscal i la informació d'interès per al contribuent a www.olot.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat