A OLOT S’OBREN UNA MITJANA DE DOS ESTABLIMENTS CADA SETMANA
A OLOT S’OBREN UNA MITJANA DE DOS ESTABLIMENTS CADA SETMANA Durant el 2015 s’han obert un total de 128 botigues, dada que confirma la tendència a l’alça dels últims 4 anysEn els darrers 4 anys, a Olot s’han obert un total de 501 establiments, bona part dels quals situats al centre. Això significa que, de mitjana, cada setmana s’han obert 2 negocis, dels quals un 54% han estat comerços nous i un 46% han estat traspassos. Si analitzem l’oferta comercial per sectors s’observa que l’hostaleria i la restauració (bars, hotels, restaurants...) són els que han tingut més presència, amb el 25% del total d’establiments. El segueixen els comerços d’alimentació (fruiteries, carnisseries, supermercats...) amb un 20%, i equipaments per la persona (roba, sabateries, joieries, perfumeries...) amb un 11%. La resta de sectors se situa per sota del 10%, des d’equipaments per a la llar, bellesa i estètica, administratius, lleure i cultura, centres docents, automoció, i altres,com telefonia, locutoris, fotografia, sanitaris...  El regidor de Promoció de la Ciutat i Comerç d’Olot, Estanis Vayreda, ha subratlla que “l’obertura d’aquestes botigues va molt lligada a l’increment de persones inscrites a la Seguretat Social en àmbits com la restauració i el comerç“.

L’obertura d’establiments ha evolucionat positivament. L’any 2012 es varen obrir 122 negocis, i els següents anys un total de 124 comerços durant el 2013, 127 al 2014 i 128 en el transcurs del 2015. El perfil majoritari del promotor d’un negoci a Olot és el d'una persona emprenedora, en règim autònom, que han treballat anteriorment en altres sectors, i que decideix obrir el seu propi negoci. Dels 501 establiments oberts a Olot durant els últims 4 anys, un 6% ha finalitzat la seva activitat. Una part important dels casos, un 42%, per canvi d’ubicació tot i que també n’hi ha que han optat per baixar la persiana per altres motius com, per exemple, no poder fer front al lloguer del local, un 10%, o per vendes insuficients, un 39%.

Des de l’Ajuntament d’Olot es continua treballant en l’inventari de locals buits i ocupats al centre d’Olot per a l’obertura de noves activitats. L’objectiu és el de poder donar resposta segons les característiques sol.licitades, a tots els interessats en llogar o comprar un local a la ciutat. Els emprenedors i les empreses que necessiten nous espais es poden dirigir a l’IMPO que està en contacte amb APIs i els propietaris de locals que estan interessants en llogar/vendre els establiments.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica es pretén afavorir el desenvolupament del sector comercial i promoure una oferta quantitativament i qualitativament satisfactòria per a la ciutat d’Olot. Per tant, s’intenta garantir una continuïtat en la dinàmica del consum local i aconseguir cada vegada més una millora de la qualitat de vida en base a un desenvolupament més sostenible, evitant el desplaçament innecessari fora del municipi per adquirir productes i serveis. El regidor de Promoció de la Ciutat i Comerç, Estanis Vayreda, ha assegurat que “esperem que durant el 2016 continuem amb aquesta bona dinàmica d’obertura d’establiments a la ciutat”.  


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat