50 ANYS D'INTEGRA
50 ANYS D'INTEGRA El proper dissabte 7 de juliol, activitats al centre d'Olot per celebrar els 50 anys d'IntegraIntegra celebra aquest any el seu 50è aniversari. Mig segle d’existència és una data molt especial. Per aquest motiu, han organitzat una gran FESTA D’ANIVERSARI que tindrà lloc el proper dissabte 7 de juliol.  La festa està pensada per fer coincidir a totes les persones que d’una manera o altra han contribuït a fer possible aquests 50 anys: famílies, persones ateses als nostres serveis, treballadors, amics, col·laboradors, mitjans de comunicació, autoritats, i moltes altres entitats...

Les activitats programades per al proper 7 de juliol són diverses. Començarà amb una cercavila que sortirà a les 11h del matí de tres punts de la ciutat: del carrer Terrassa, la plaça Catalunya i la plaça de Sant Miquel. Els participants es trobaran a la plaça Major on hi haurà actuació castellera amb els Xerrics i trasllat posterior fins al Passeig de la Muralla on, a partir de les 2h del migdia, començarà un dinar popular. Contes, espectacles de màgia i sessions de zumba a la tarda i concerts de Toni Beiro i The Bazaga’s seran la resta d’activitats programades que són totes gratuïtes, excepte el dinar.


La celebració dels 50 anys d’Integra
La festa d’aquest dissabte 7 de juliol és l’acte central dels 50 anys d’Integra que van començar el 2 de març amb una xerrada al Casal Marià. Una exposició de quadres, una subhasta i la participació amb un muntatge al “Girona temps de flors” són altres de les activitats d’aquest aniversari. Totes aquestes activitats persegueixen una doble finalitat: primer, donar a conèixer l’entitat i la nostra tasca. I la segona, recaptar fons per continuar millorant la qualitat de l’atenció que oferim a les persones ateses als nostres serveis, amb activitats puntuals durant aquest any i ampliant el nombre de col·laboracions periòdiques de persones i empreses. També s’inclou en la programació d’aquest cinquantenari la iniciativa que Ferrer Xocolata i Olot Televisió han tingut per crear el Torró Amic, a benefici de la nostra Associació amb motiu dels 50 anys del seu naixement.

Precisament va ser un mes de juliol quan va tenir inici l’Associació Integra. L’estiu de 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores.  Aquest mateix any 1968, al mes de desembre, es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de “Patronato de niños subnormales Juan Sellas Cardelus de Olot y Comarca”.

50 anys després, i amb dos canvis de nom, INTEGRA és el resultat de l’encert de totes les persones que l’any 1967 van creure que era necessari disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa. Sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg de tots aquests anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-ne, discapacitat intel·lectual i trastorn mental.
Actualment gestionem els següents serveis:
1.    CDIAP Garrotxa: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
2.    CEE Joan XXIII: Centre d’Educació Especial Joan XXIII
3.    STO Integra: Servei de Teràpia Ocupacional
4.    CAE Integra: Centre d’Atenció Especialitzada
5.    Residència Vora-Riu
6.    Lleure Integra

Des d’aquests serveis s'ofereix atenció a 450 persones cada any, i compten amb un equip de 84 professionals.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat