5 ANYS DE VULCANOLOGIA A OLOT
5 ANYS DE VULCANOLOGIA A OLOT El Postgrau en Vulcanologia, que se celebra aquests dies a Olot, ja té dates per al 2016Del 10 al 23 d’octubre de 2016 tindrà lloc a Olot la 5a edició del Postgrau en Vulcanologia organitzat per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Universitat de Girona. La primera edició del postgrau va tenir lloc l’any 2012 i des de llavors ha acollit un total de 76 alumnes d’11 països diferents: Argentina, Brasil, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Equador, Espanya, Guatemala, Itàlia, Mèxic i Xile.

Pel que fa als continguts es tracta d’un postgrau únic a nivell internacional. Això, i la qualitat dels docents convidats al llarg de tots aquests anys, el converteixen en un referent en l’àmbit de la geologia i el vulcanisme arreu del món. Dirigit per Joan Martí, director i professor d’investigació del CSIC a Barcelona, el postgrau ha acollit professors de la Universidad Nacional Autónoma de México (Gerardo Aguirre), de la Universidad de Huelva (Antonio Castro), de l’Observatorio Geofísico Central del Instituto Geográfico Nacional (Carmen López), del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Llorenç Planagumà) i investigadors del CISC (Rosa Sobradelo, Stefania Bartolini, Adelina Geyer i Xavier de Bolòs).

En l’edició d’enguany, que s’està duent a terme aquests dies a Olot (del 12 al 25 d’octubre) es compta amb la participació de 24 alumnes de 8 països diferents: Espanya, Equador, El Salvador, Colòmbia, Guatemala, Mèxic, Xile i Argentina. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha destacat "la importància que una formació d'aquestes característiques s'imparteixi a Olot amb la bona resposta que està tenint a cada edició i que ja tingui dates per al 2016". La presentació del Postgrau ha tingut lloc aquest matí al Saló de Sessions de l'Ajuntament d'Olot i ha comptat amb l'assistència del seu coordinador, Joan Martí, i la professora, Stefania Bartolini.

Igual que en anys anteriors, per a l’edició del 2016 el postgrau comptarà amb la suport de l’Ajuntament d’Olot, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), que col.labora concedint beques per als estudiants del postgrau.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat