EL MUSEU DEDICA UNA EXPOSICIÓ A AGUSTÍ CENTELLES
EL MUSEU DEDICA UNA EXPOSICIÓ A AGUSTÍ CENTELLES Del 18 de juny al 21 d’agost, la Sala Oberta 2 mostrarà un recull de fotografies fetes per l’autor durant els primers anys de la Guerra Civil



El Museu de la Garrotxa inaugurarà dissabte l’exposició “Agustí Centelles. Retrats de Guerra”, que es podrà veure a la Sala Oberta 2 fins al 21 d’agost. La mostra recull escenes dels primers anys de la Guerra Civil espanyola captades per l’òptica del fotoperiodista. Es tracta d’un recull de retrats de polítics, militars, dirigents revolucionaris i ciutadans durant els primers anys del conflicte.

 

Les fotografies de la lluita al carrer s’alternen amb les dels mítings i amb les imatges del front. Lluís Companys, Josep Tarradellas, Joan Casanovas o Carles Pi i Sunyer comparteixen espai amb comandants i coronels de les forces republicanes, líders de la CNT, del PSUC, milicians i les vídues dels soldats caiguts. Centelles va aconseguir immortalitzar moments que han passat a la història gràcies a un gran olfacte periodístic que l’empenyia a col·locar-se a primera línia per no perdre’s detall. Amb 20 anys va entrar per primer cop a un taller fotogràfic i al cap de poc ja feia el salt al fotoperiodisme. Durant la guerra va retratar el dia a dia al front de l’Aragó.

 

Les fotografies que s’exhibeixen a la mostra pertanyen a la col·lecció de còpies d'autor que la Fundació Vila Casas va adquirir dels descendents del fotoperiodista i són custodiades per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. L’exposició està inclosa dins la 12a Biennal d’Olot Fotografia. “Agustí Centelles. Retrats de Guerra” s’inaugurarà el dissabte 18 de juny, a les 12 h.



imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat