BONA ACOLLIDA DELS PROGRAMES OCUPACIONALS PER A JOVES
BONA ACOLLIDA DELS PROGRAMES OCUPACIONALS PER A JOVES S’inicia el procés de selecció per cobrir les primeres 13 ofertes de feina del programa "Fem Ocupació per a Joves"Aquest mes de febrer s’han posat en marxa dos programes ocupacionals dirigits als joves de la Garrotxa. L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal des de les àrees d’ocupació i Joventut treballen conjuntament en fer possibles aquests programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançats pel Fons Social Europeu, i que permetran donar formació i/o ocupació a 40 persones.

El passat 22 de gener es va portar a terme una sessió informativa dirigida als joves per donar a conèixer els dos programes ocupacionals als quals poden tenir accés: el JOVES PER L’OCUPACIÓ i el FEM OCUPACIÓ PER JOVES. Una setantena de nois i noies es van interessar per aquestes convocatòries, que els suposarà millorar la seva formació, i en la seva majoria, un contracte laboral per un període mínim de sis mesos.

El programa JOVES PER L’OCUPACIÓ ha permès seleccionar una vintena de joves d’entre 16 i 24 anys que no han acabat l’ESO o bé que, tot i haver-la finalitzat, no han continuat estudiant. Tots ells han iniciat un procés de tutorització que els suposarà un millor autoconeixement a l’hora de realitzar una recerca de feina. Els que no tenen l’ESO s’han matriculat a l’IOC (Institut Obert de Catalunya) i la propera setmana iniciaran la formació professionalitzadora en el sector carni o fusteria i començaran la formació per treure’s l’ESO els que no el tinguin.

Per posar en marxa el programa FEM OCUPACIÓ PER JOVES ha calgut iniciar prèviament una prospecció a les empreses interessades en participar al programa, que està tenint molt bona acollida. Des de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot ja es disposa en aquests moments de 13 ofertes de treball per un període mínim de 6 mesos en  ocupacions diverses (administratius, comercials, cambrers, ajudants de cuina, aprenent carnisseria, dependent/a, operaris de producció, magatzem, neteja i manteniment...). Abans d’entrar a treballar a l’empresa, cada jove haurà de seguir una formació especialitzada d’entre 90 i 150 hores, en el  lloc de treball a ocupar.

La regidora d’Empresa i Ocupació, Nuri Zambrano, ha fet una crida als joves “a dirigir-se al Mas Les Mates i a apuntar-se a aquests programes ocupacionals”. Paral.lelament a la recerca de noves ofertes laborals entre les empreses de la comarca, des de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot s’està buscant joves interessats en ocupar algun d’aquests llocs de treball. S’hi poden acollir els nois i les noies de 18 a 29 anys que hagin finalitzat els estudis d’ESO, Cicles Formatius de Grau Mitjà o Batxillerat i estiguin a l’atur. Els joves interessats s’han de dirigir al Mas Les Mates - Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot carrer Mestre Falla 46 o bé posar-s’hi en contacte al telèfon 972267812.

Des de l’inici d’aquest 2016 a l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot s’han rebut 52 ofertes de treball de diferents empreses de la comarca i 34 persones han trobat feina amb el suport del servei. Al llarg del 2015, des del Mas les Mates s’han gestionat 219 ofertes de feina i 347 persones han trobat feina gràcies al Servei d’Ocupació.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat