LA PREMSA OLOTINA DE LA SEGONA REPÚBLICA A LA VITRINA DEL MES
LA PREMSA OLOTINA DE LA SEGONA REPÚBLICA A LA VITRINA DEL MES La mostra es podrà veure a partir d’aquest divendres 8 d’abril a l’ArxiuCoincidint amb l’exposició Art a Olot durant la II República (1931-1939), que es pot veure fins al 22 de maig al Museu de la Garrotxa, i amb l’aparició del llibre homònim, de Narcís Selles, que es presentarà el 29 d’abril, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa dedica la Vitrina del Mes d’abril a la premsa olotina de la Segona República.

 

Entre 1931 i 1936, Olot va viure l’eclosió d’un nombrós conjunt de publicacions periòdiques que, al costat dels setmanaris dretans que ja existien des de feia temps (El Deber, 1897, i La Tradició Catalana, 1917), van configurar un panorama de la premsa local plural i fecund. Entre la premsa política va destacar La Ciutat d’Olot, setmanari proper a Acció Catalana, que va aplegar bona part de la intel·lectualitat local. La premsa de partit va ser important, però també hi va haver efímers intents de revistes culturals (Oreig), esportives (El Moment Esportiu) i escolars (Germanor, Petits Olotins) i una proliferació de revistes humorístiques i satíriques (El Despertador, L’Oncle Joan, La Bomba, La Bombeta, El Bombo, La Llufa, La Banda de l’Empastre, Pessigolles, etc.). L’esclat de la Guerra Civil va suposar la fi d’aquestes publicacions; entre 1937 i 1939 només van aparèixer alguns números de Camarada, vinculada al POUM, i Treball, vinculada al PSUC.

 

La mostra es podrà veure del 8 al 29 d’abril.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat