XERRADES IMPRESCINDIBLES
XERRADES IMPRESCINDIBLES “Dolor i alteracions emocionals, vetllant pel benestar”, aquest dimecres a l’HospiciDins el projecte Olot, Ciutat de Ciència i amb el nom de Càpsules de Ciència la Universitat de Girona conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot organitza dues xerrades molt interessants amb l’objectiu d’apropar la ciència a peu de carrer. El format de les xerrades és de conversa i es faran a la Sala d’actes de l’Hospici d’Olot.

 

La primera tindrà lloc el proper dia 17 de maig a les 19h. Els investigadors del grup NEOMA Dr. Pere Boadas i la Dra. Marta Portero ens presentaran “Dolor i alteracions emocionals, vetllant pel benestar”.  En aquesta càpsula de ciència es pretén fer una breu presentació del concepte de dolor i els trastorns emocionals que provoca quan s’esdevè crònic. És d’interès saber que existeixen connexions entre el dolor crònic i aquestes alteracions que permeten explicar perquè les persones que pateixen dolor crònic, com la fibromiàlgia o d’altres d’origen traumàtic, acaben sovint presentant quadres d’ansietat, depressió i baixa interacció social. Paral·lelament es debatrà la importància de la recerca de noves estratègies terapèutiques, tant farmacològiques com complementàries, per a pal·liar aquest tipus de dolor i els seus efectes associats, que és un dels principals objectius del grup de recerca NEOMA.

 

La segona càpsula serà el dia 24 de maig també a les 19h. El Dr. Ramon Brugada, director del centre de genètica cardiovascular IDIBGI-UdG conversarà sobre “La febre de córrer”. Actualment  més de 2.5 milions de persones es posen les bambes per sortir a córrer. Ho fan per salut, per esport o perquè està de moda? Sigui pel què sigui, el fet és que sortir a fer quilòmetres s’ha convertit en una autèntica febre. En aquesta cita amb la ciència parlarem de per què córrer està de moda. És una qüestió de salut o també intervenen altres factors? Estem davant la versió moderna del ‘citius, altius, fortius’ i en què cada vegada volem córrer més quilòmetres, en menys temps i que tothom ho sàpiga? Per què aquesta moda afecta només a determinats esports? Preparats? Llestos? Ja!

 

Poder conversar amb científics d’aquest nivell és justament el que busca el projecte Olot, Ciutat de ciència i ningú podrà negar que és un plaer que no ens podem perdre.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat