ACTUACIÓ DE MILLORA AL RIU FLUVIÀ
ACTUACIÓ DE MILLORA AL RIU FLUVIÀ Els treballs volen millorar la seguretat i l’equilibri ambiental del riu i posar al dia el mobiliari de la zonaA finals del mes de juliol es va iniciar una campanya de neteja del Fluvià al seu pas per Olot. Els treballs van començar a la zona del Tossols i van continuar aigües avall seguint el traçat del riu fins a l’alçada de Les Tries. L’any passat, es van realitzar, principalment, tasques de dessobturació de passos d’aigua, a més de la retirada d’arbres caiguts i de residus urbans. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat aquest matí que “a principis d’any s’ha començat aquesta nova actuació de millora que permet assumir tasques més puntuals i incidir més decididament en la millora ecològica de la llera”. 

Actualment, s’està treballant a la zona compresa entre les Fonts de Sant Roc fins al pont de Ferro (just a l’alçada de l’ambulatori) on s’estan realitzant tasques de tala selectiva i neteja de les lleres, encarades a la prevenció d’inundacions. S’estan retirant tots els arbres que presenten perill de caiguda, que tenen un creixement deficient o que presenten deformacions a les capçades. També es retira la vegetació al•lòctona i exòtica, que competeix amb les espècies pròpies del bosc de ribera: s’estan tallant els exemplars d’Acer negundo (negundo) o Robinia pseudoacacia (acàcia).

La previsió també és executar una pla de restauració del bosc de ribera, amb la implantació d’espècies arbòries pròpies del riu com el vern i el salze, espècies arbustives com sanguinyols i avellaners i espècies herbàcies higròfiles tipus els lliris d’aigua. Tota la planta subministrada per a les noves plantacions s’adquireix en un viver especialitzat que produeix planta autòctona a partir de llavor pròpia dels boscos de Catalunya. D’aquesta manera, s’assegura l’origen genètic de la planta.

L’Ajuntament d’Olot ha habilitat una partida de 16.000 euros per dur a terme aquesta actuació, per la qual s’ha contractat a una empresa forestal que hi destina cinc operaris especialitzats.  

L’actuació es completa amb una millora dels pons i les zones de passeig. En concret,  s’han repintat les baranes d’alguns dels ponts que travessen el riu i s’han realitzat tasques de neteja i manteniment de la Font de la Puda. Aquestes tasques les han realitzat persones en situació d’atur que han estat contractades a través de plans d’ocupació subvencionats pel SOC (Servei Català d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya), dins de programes destinats a benefici de la ciutat i els ciutadans. “Per nosaltres és molt important que la ciutat no visqui d’esquena al riu i que els nostres ciutadans en puguin gaudir. Per això hi impulsem actuacions de millora que, al mateix temps, suposen l’ocupació de persones que estan a l’atur” ha explicat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat