LLUÈRNIA ACULL DUES EXPOSICIONS FOTOGRÀFIQUES DEL PROJECTE FLANEUR
LLUÈRNIA ACULL DUES EXPOSICIONS FOTOGRÀFIQUES DEL PROJECTE FLANEUR Una del fotògraf portuguès Antonio Júlio Duarte i l'altra dels alumnes de l'Escola d'ArtLluèrnia és un dels socis del projecte europeu Flâneur, New Urban Narratives basat en intervencions artístiques en espais públics per promoure la fotografia contemporània. En relació amb el projecte i en el marc del festival, avui s’inaugura a la plaça Major (20.30 h) una exposició del fotògraf Antonio Júlio Duarte, amb imatges sorgides de la residència artística que va fer a la ciutat el passat mes d’agost. La mostra s’acompanya d’una selecció de fotografies fetes pels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny durant un taller que els va impartir el fotògraf Boris Eldagsen durant el festival Lluèrnia de l’any passat i que s’ha titulat Hijacking Lluèrnia. La resta de fotografies sorgides d’aquest taller, es poden veure a la Sala 15.

Flâneur, New Urban Narratives és un projecte en xarxa creat per Procur.arte i finançat per la UNESCO (International Fund for Promotion of Culture – 2015 edition) i per la Comissió Europea (Creative Europe Cooperation Program). Està dissenyat com un intercanvi internacional que implica vint organitzacions d’onze països. En concret, es proposa als artistes la creació de noves interpretacions en el terreny urbà, prenent el concepte de flâneur com a punt de partida. La proposta es concreta amb la participació de fotògrafs locals i d’altres de forasters, a qui es convida en residències artístiques en les ciutats participants.

El projecte europeu Flâneur, New Urban Narratives ha fet possible la realització de diverses iniciatives d’intercanvi entre els creadors de les onze ciutats participants. En el projecte, Olot hi desenvolupa un paper molt especial. D’una banda, és la ciutat més petita, que s’emmiralla en les més grans com París, Londres, Lisboa, Dublín o Hamburg. De l’altra, el seu festival no és de fotografia, tot i que proposa als creadors el mateix exercici de redescobriment de la ciutat, des d’una nova mirada, des d’un enquadrament diferent o amb una il·luminació sorprenent.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat