CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A LA REHABILITACIÓ DE FAÇANES
CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A LA REHABILITACIÓ DE FAÇANES Avui s'obre el termini de sol.licituds. Les ajudes poden arribar al 50% de l’import de l’actuació fins a un màxim de 3.000 euros per edificiAquest divendres 15 de juliol s'obre el termini per presentar sol.licituds a la convocatòria de subvencions per promoure l’arranjament, millora o rehabilitació de façanes dels immobles. S’hi poden acollir els edificis plurifamiliars, construïts abans de l’any 1950 i que, amb caràcter obligatori i previ a la sol·licitud d’ajut, disposi de l’informe d’inspecció tècnica.

La convocatòria preveu subvencions per ajudar a fer possible les actuacions següents:

-         reparació de les parts d’obra en mal estat (arrebossats, escrostonats, sanejament, esquerdes, ...)

-         decapar la totalitat de la façana

-         neteja de les parts de la pedra (natural o artificial)

-         restauració singular d’elements escultòrics o tractaments ornamentals

-         reconstrucció o restitució d’elements deteriorats o desapareguts

-         pintura dels arrebossats de l’edifici

-         neteja i tractament adequat dels paraments petris o ceràmics

-         neteja dels esgrafiats pel sistema adequat

-         neteja i restauració dels elements de tancament (no inclou la substitució i/o modificació total o parcial dels elements de tancament de les obertures)

-         neteja, desoxidat i restauració, mitjançant els tractaments adequats de la serralleria i elements metàl·lics que formin part de la façana de l’edifici (no inclou la substitució i/o modificació d’aquests elements)

-         retirada i, eventualment, recol.locació en el lloc idoni dels elements

-         instal·lacions de l’immoble o dels habitatges que tenen incidència en el paisatge urbà (antenes, estenedors, aparells d’aire condicionat....)


L’import de la subvenció serà del 50% del pressupost de l’actuació realitzada, fins a un màxim de 3.000 euros per edifici. Es contempla un increment de l’ajut del 25% quan els treballs es portin a terme en un edifici catalogat.


Les sol·licituds s’han de presentar a l’Oficina Local d’Habitatge d’Olot, situada al primer pis de l’Ajuntament. El termini s’obre aquest divendres 15 de juliol i finalitza el 31 d’agost mentre que les obres que poden ser objecte de subvenció s’han d’haver acabat a 31 de desembre de 2016 (trobareu les bases complertes de la convocatòria a la secció “Campanyes, programes i plans” dins l’apartat Ajuntament de la pàgina web www.olot.cat).imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat