CRIDA PER NETEJAR LA LLERA DEL RIU FLUVIÀ AL SEU PAS PER OLOT
CRIDA PER NETEJAR LA LLERA DEL RIU FLUVIÀ AL SEU PAS PER OLOT Creu Roja La Garrotxa i l’ANEGx organitzen aquesta macro neteja que compta amb el suport del SIGMA i l’Ajuntament d’Olot,i més d’una desena d'entitats
 

 La Creu Roja de La Garrotxa i l’Agrupació Naturalista i Ecologista de La Garrotxa (ANEGx) amb el suport del Consorci SIGMA i l’Ajuntament d’Olot han organitzat una macro neteja del riu Fluvià al seu pas per Olot el pròxim diumenge, 15 de març.

 

La jornada arrencarà a les 9 del matí a l’esplanada de l’antiga Estació d’Olot i s’allargarà fins a la una del migdia. De moment, més d’una desena d’entitats olotines com diverses associacions de barris d’Olot, Esplais de la Garrotxa, Òmnium Cultural, Impulsa, també alguns instituts de secundària i institucions com el Parc Natural, ja s’hi han sumat i s’encarregaran de la neteja d’algun dels 11 trams en què s’ha dividit el riu Fluvià.

 

La voluntat d’aquesta acció és eliminar els plàstics i altres residus de les ribes del riu – des de Codella fins a la Font de Canet - per millorar l’estat de conservació dels sistemes naturals urbans del riu Fluvià i, alhora, evitar que arribin més residus al mar, contribuint, així, en la sensibilització a la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient.

 

En cada un dels 11 trams hi haurà una persona responsable de la coordinació dels voluntaris i s’establiran uns punts de concentració on s’abocaran tots els materials recollits en aquell tram de riu. Precisament, amb la idea de no generar més residus, l’organització no facilitarà material per a la recollida, per tant, els voluntaris/es que vulguin participar hauran de portar els seus propis guants, bosses (reutilitzables), botes d’aigua i tot allò que considerin necessari.

 

Al mateix temps, des de l’organització es demana que els menors d’edat estiguin vigilats pels seus pares o tutors, recorden que cal ser prudents en els moviments i desplaçaments per evitar caigudes o accidents així com respectar la flora i fauna del riu durant les tasques de neteja. En cas de pluja ja avancen que s’anul·laria l’acció mediambiental.

 

Des de les diverses entitats organitzadores fan una crida a la participació. “Com més serem, més residus podrem recollir i millors seran els resultats. Tothom pot aportar el seu granet de sorra”, asseguren.

 

Per saber més informació  o apuntar-se com a voluntari, només cal posar-se en contacte amb les associacions organitzadores a través dels següents correus electrònics: laia.vianova@creuroja.org i danrolqui@gmail.comimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat