NOUS CAMPS DE FUTBOL A LA CIUTAT ESPORTIVA DEL MORROT
NOUS CAMPS DE FUTBOL A LA CIUTAT ESPORTIVA DEL MORROT Han de donar resposta als clubs i als més de 500 jugadors de futbol base de la ciutatL’Ajuntament d’Olot portarà a aprovació a la Junta de Govern Local d’aquest dijous l’encàrrec per a la redacció dels treballs de nous camps de futbol de la ciutat. El projecte inclourà la construcció de dos nous terrenys de joc i un nou edifici de vestidors al complex esportiu del barri del Morrot.

Els treballs contemplen la construcció de dos camps de gespa artificial de 100x60 cm de superfície de joc (105x63 de dimensions totals comptant les bandes exteriors), a la zona esportiva situada al carrer França. Els nous terrenys substituiran l’actual camp de futbol de gespa artificial i el camp d’entrenament de paviment de terra. El projecte també contempla la construcció d’una nova zona de vestidors, que permetrà ampliar la capacitat de l’edifici actual. Per donar cabuda a aquests serveis, la Ciutat Esportiva del Morrot s’haurà d’estendre als terrenys situats entre l’actual zona esportiva i la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa. La inauguració del nou Parc de Bombers ha deixat sense ús l’heliport d’aquest sector de la ciutat on ara es proposa que s’ampliï l‘àrea esportiva del Morrot.

L’alcalde Josep M. Corominas ha explicat que “amb aquests nous camps volem donar resposta als clubs i als 543 jugadors de futbol base que tenim repartits entre els diferents equips i categories de la ciutat. A aquests cap sumar-hi als que es desplacen a altres clubs de la comarca”. La construcció de nous camps de futbol és una de les prioritats d’aquest mandat. El Pla de Govern Olot 2015-2019 contempla per aquest 2016 el disseny d’un projecte per augmentar l’oferta de camps per a futbol base i el 2017-2018 per a la construcció de les instal.lacions per fomentar la pràctica i formació de futbol i com a element de cohesió de la ciutat.

Una vegada la Junta de Govern Local aprovi aquest dijous l’encàrrec dels treballs de redacció dels vestidors i els camps de futbol base del Morrot, s’inicia el procés per a les diferents fases d’aprovació del projecte, que té un pressupost estimat d’1.750.000 euros. L’Ajuntament d’Olot ha decidit impulsar l’actuació a partir de finançament propi, però continuarà les gestions amb les diferents institucions perquè puguin assumir part d’aquest cost. Per tal que les obres no interfereixin en l’activitat de la zona esportiva del Morrot, es preveu que els treballs comencin al mes de juny i siguin una realitat a principis d’octubre. Segons Josep M. Corominas, a més, “intentarem que hi hagi un camp de futbol i uns vestidors en funcionament perquè pugui continuar l’activitat”.

Amb la nova Ciutat Esportiva del Morrot en funcionament, l’Ajuntament Olot vol implementar un nou sistema de gestió dels camps de futbol base. A partir dels dos nous terreny del Morrot, el Consistori vol posar en joc la resta de camps de la ciutat: el de l’Estadi d’Atletisme juntament amb el del Sant Roc, Sant Pere Màrtir, La Garrotxa i Les Mates per tal que la ciutat disposi dels terrenys suficients i en condicions per tal d’acollir la pràctica del futbol base.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat