EXPERIÈNCIES MATEMÀTIQUES A LA SALA 15
EXPERIÈNCIES MATEMÀTIQUES A LA SALA 15 S’inaugura aquest dilluns a les 7h de la tardaL’exposició “Experiències matemàtiques” s’inaugurarà a la Sala 15 el dilluns 14 de març, a les 19 h. S’ha escollit aquest dia perquè és el conegut com el dia Π, donat que segons el format americà d’escriptura de dates (es posa primer el mes i després el dia) el 14 de març és el dia 3/14, és a dir, el nombre Π . Aquest any encara és més significatiu ja que al ser 3/14/16 s’arrodoneix el nombre fins al quart decimal. L’exposició, que es podrà veure fins l’1 de maig, està pensada per persones de totes les edats. Consta de diversos materials manipulatius i lúdics que proposen als visitants petits reptes sobre matemàtiques.

Per a la inauguració, membres del Museu de les Matemàtiques de Catalunya oferiran una conferència. A més, en relació amb la mostra, s’han organitzat dues xerrades dins el cicle Els grans interrogants de la ciència: “Saben geometria les bombolles de sabó?, a càrrec d’Anton Aubanell, el divendres 18 de març, i “Poden ser màgiques les matemàtiques?”, a càrrec de Sergio Belmonte, el divendres 1 d’abril. D’altra banda, les Aules de Difusió Cultural de la Garrotxa, han organitzat una xerrada d’Anton Aubanell el dia 6 d’abril, a les 17.30 h, i una visita guiada a l’exposició el 27 d’abril a les 17.30 h. Els serveis pedagògics dels Museus d’Olot ofereixen activitats especials per a les escoles. Per ara, ja hi ha més de 3 mil alumnes de primària i secundària de la comarca apuntats per participar-hi.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat