EL SERVEI D'EMPRENEDORIA AUGMENTA UN 20% LES ATENCIONS I ASSESSORAMENTS
EL SERVEI D'EMPRENEDORIA AUGMENTA UN 20% LES ATENCIONS I ASSESSORAMENTS En els primers set mesos d'aquest any
De l’1 de gener al 31 de juliol de 2016, 296 persones s’han dirigit al Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament d’Olot. Suposa un augment del 20% d’atencions en relació a les que es van fer durant el mateix període de l’any passat. Els assessoraments també s’han incrementat en un 20%. En els primers set mesos de l’any, s’han atès 306 persones mentre que al 2015 havien estat 273. “Amb aquestes dades anem millorant els resultats dels últims anys i confiem que siguin molt millor de cara a aquests propers mesos” ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. 

 


Pel que fa a les empreses creades pels emprenedors que han passat pel Servei, fins a 31 de juliol se n’han obert un total de 18, el que representa un 13% més de les que es van crear l’any passat pel mateix període. De les empreses creades, un 56% formen part del sector serveis, un 34% del comerç, un 5% a la restauració i un 5% a la construcció.

 

Des del Servei d’Emprenedoria també s’organitzen seminaris emprenedors, que tenen lloc a Can Monsà. Aquest mes de setembre, després del període d’estiu, es tornen a reprendre les activitats formatives, que estan relacionades amb tot allò que pot necessitar un emprenedor que obrir el seu negoci: des de temes de fiscalitat, tràmits i documents per iniciar activitat, gestió econòmica del negoci, xarxes socials, comunicació, innovació... Fins a dia d’avui s’han portat a terme 14 sessions que han comptat amb l’assistència de 192 persones. A aquestes alçades d’any s’han pràcticament igualat les 195 persones que, al llarg de tot el 2015, van seguir els seminaris organitzats i, pel que queda d’any, s’han programats 7 activitats més.

 

 

En quant a les accions de sensibilització i jornades (sensibilització a instituts i jornades dirigides a les empreses de la comarca), aquests primers set mesos de 2016 s’han realitzat un total de 19 accions que han permès arribar a 285 persones. Una de les properes iniciatives previstes que permetrà augmentar aquesta xifra serà la 2a.Setmana de l’Emprenedoria, que tindrà lloc el proper mes de novembre, de la qual informarem aviat dels esdeveniments que s’estan preparant.

 


 

 

Com és l’emprenedor/a

El perfil majoritari de l’emprenedor/a és el d’una persona que viu a Olot, que té entre 26 i 45 anys i amb formació d’estudis superiors, segons dades recollides pel Servei d’Emprenedoria de les atencions realitzades entre els anys 2010 i 2016.

 

El canvi més significatiu ha estat que, en els últims anys, la majoria de les persones ateses estan en actiu i decideixen iniciar una activitat pel seu compte. Abans del 2014, bona part dels emprenedors estaven a l’atur.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat