RECONEIXEMENT A LES EMPRESES GARROTXINES QUE TREBALLEN PER UN TERRITORI MÉS RESPONSABLE
RECONEIXEMENT A LES EMPRESES GARROTXINES QUE TREBALLEN PER UN TERRITORI MÉS RESPONSABLE Fins a 28 empreses han estat acreditades en el marc de la Jornada Garrotxa territori socialment responsable
 

Aquest dimarts, 17 de novembre, s’ha celebrat, a la sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa, un acte de reconeixement públic a les empreses acreditades dins el marc de la Jornada Garrotxa territori socialment responsable. L’acte ha comptat amb els parlaments de representants de l’Ajuntament d’Olot, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del mateix Consell Comarcal, així com el suport de Turisme Garrotxa, DinàmiG i el Servei de Català d'Olot-la Garrotxa del Consorci de Normalització Lingüística.

Des de l’any 2018, aquestes institucions i entitats han volgut donar valor a aquelles empreses que han contribuït a fer de la Garrotxa un territori responsable. Des de llavors, la Jornada Garrotxa territori socialment responsable ha aplegat i enxarxat aquelles organitzacions amb iniciatives diverses al voltant de la responsabilitat social empresarial, les ha reconegut públicament i ha divulgat a través de tallers i ponències diferents temes com l’empresa saludable, la reforma horària o altres hàbits sostenibles dins els centres de treball. Per poder consultar tots els continguts de divulgació derivats de les jornades realitzades, des de DinàmiG s’ha creat el web garrotxaresponsable.dinamig.cat  

Enguany no s’ha pogut celebrar una jornada oberta al públic per la situació d’epidèmia sanitària, però s’ha mantingut el reconeixement a les empreses que segueixen identificant-se amb el territori i aplicant eines per a una gestió més responsable amb el medi ambient, les persones o la llengua a través de diferents iniciatives. Seguidament es relacionen les empreses reconegudes segons el seu àmbit:

Empreses que s’han acreditat o han renovat la Carta europea de turisme sostenible en col·laboració amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Turisme Garrotxa:

        Turisme rural Mas el Barber

        Apartaments El Jardinet de Sant Esteve

        B-Crek

        La Fageda Fundació

        En Ruta Girona

        Restaurant la Quinta Justa

        Hotel- apartaments la Perla

        Turisme rural la Rectoria de Sant Miquel de Pineda

        Vol de Coloms

        Tosca, serveis ambientals d’educació i turisme

        EducArt, serveis educatius i culturals

Empreses que han acreditat alguna de les fases del projecte Empreses Lingüísticament Responsables, que reconeix l’ús del català en els espais de comunicació, producció i gestió de l’empresa:

        Solfa Food/B-Crek (Fase 1)

        Restaurant la Brasera (Fase 1)

        Som Mobilitat (Fase 1)

        Can Menció SL (Fase 1)

        Twittink (Fase 2)

        Ferrer Xocolata (Fase 2)

        Coaching Altitude (Fase 2)

        Hotel Mas la Ferreria (Fase 3)

        Hotel Riu Fluvià (Fase 3)

        En Ruta Girona (Fase 3)

        Restaurant la Quinta Justa (Fase 3)

        La Fageda Fundació (Fase 3)

 

 

Empreses que han seguit el Codi de gestió sostenible Garrotxa – Collsacabra, mitjançant la presentació de la Memòria de sostenibilitat:


  • La Fageda Fundació
  • En Ruta Girona
  • Hotel- apartaments La Perla
  • Tosca, serveis ambientals d’educació i turisme
  • Aparthotel l'Avenc de Tavertet

 

Totes les empreses podran recollir les diferents acreditacions a les oficines de l’Associació Turisme Garrotxa a partir d’aquesta setmana i, en el cas de les Empreses lingüísticament responsables, les rebran per correu electrònic, juntament amb el bàner acreditatiu de la fase treballada, perquè el puguin incloure al web.

 

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat