ÚLTIMA HORA DEL TEMPORAL
ÚLTIMA HORA DEL TEMPORAL Aquest dijous els centres educatius no obriran seguint les recomanacions de la GeneralitatDemà dijous tots els centres educatius d’Olot romandran tancats seguint les recomanacions de la Generalitat. Aquesta mesura afecta als centres de primària, secundària, centres concertats i escoles bressol municipals.

Tampoc obrirà aquest dijous 23 de gener l’Escola Municipal d’Expressió, l’Escola Municipal de Música, PTT, l'Escola d'Idiomes i l'Escola d'Adults. Pel que fa el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa, les classes queden anul·lades.

En la reunió de coordinació mantinguda aquesta tarda amb els diferents Departaments de la Generalitat a Girona s’ha consensuat, com a mesura preventiva, recomanar la no obertura dels centres educatius aquest dijous 23 de gener a les comarques gironines, “per minimitzar els desplaçaments i evitar situacions de risc innecessàries”. També indica que als centres “haurà d’haver-hi un membre de l’equip directiu, durant el matí, per tal de garantir que qualsevol família tingui la informació del seu tancament durant el dia”.

La mesura s’ha pres aquest dimecres a la tarda a la reunió dels diferents Departaments de la Generalitat que fan seguiment dels efectes del temporal. A Olot, aquest episodi de tempesta ha fet pujar el nivell del riu. Aquest matí l’aigua ha obligat a tancar el pont de Colon i el pont de les Mores, a més del passeig de Sant Roc, la Ronda Fluvià, l’Avinguda Astúries, Extremadura, Galícia. La majoria d’aquests sectors s’han pogut obrir a la circulació al migdia, quan el nivell del riu ha disminuït, tot i que l’aigua ha continuat baixant amb força.

De forma preventiva durant tots aquests dies de temporal no s’ha obert el Parc Nou (per aquest motiu el Museu dels Volcans ha tingut tancat) i s’ha restringit l'accés de vianants a l'interior de la Plaçà Clarà per la previsió de pluja i vent. També s’han tancat preventivament els camps de futbol del Morrot, Sant Pere Màrtir, Sant Roc i les pistes d'atletisme.

Aquest dimecres és el segon dia de temporal de vent, neu i pluja que afecta tot Catalunya. Diumenge l’Ajuntament d’Olot va activat el Pla de protecció civil municipal. Davant els avisos del CECAT i de les previsions meteorològiques de fort vent, precipitacions abundants i possibilitat de neu, es va constituir el Comitè Municipal d’Emergències que es va reunir a primera hora d’aquest dilluns al matí i ho ha tornat a fer aquest dimecres a primera hora. Els responsables de Seguretat, Emergències i Protecció Civil han acordat amb l’Alcalde el dispositiu de mesures fer front a la previsió meteorològica d’aquests propers dies.

imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat