XXIX CORNAMUSAM
XXIX CORNAMUSAM El festival se celebrarà els dies 27, 28 i 29 d'agost si la situació entorn la COVID-19 ho permet
 

La XXIX edició del Cornamusam, que es va posposar el passat mes de maig degut a l'estat d'alarma, tindrà edició presencial a finals d'agost. Així, la majoria dels actes que estaven programats es podran dur a terme si l'evolució de la pandèmia de la COVID-19 no és desfavorable.

 

Per primer cop a la seva història el festival comença un dijous, amb una col·laboració amb Òmnium Cultural Garrotxa. Com si es tractés d’una prèvia de la programació musical, el periodista Ferran Riera presentarà el seu llibre ‘Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius’ dins del cicle Els dijous d'Òmnium.

 

Aquest any la tocada d'inici que marcarà el tret de sortida del festival anirà a càrrec d'Elda Daunis. D’aquesta manera, es vol posar en valor la figura de la dona en el món de la música tradicional i del sac a la demarcació de Girona. A la tocada d'inici la seguiran, com sempre el ball de la Cabreta interpretat per RSK!, la macrocobla de ministrers de la Garrotxa. La nit de divendres acabarà amb l'escenari obert de la CornamuJAM, que ja encadena tres edicions seguides.

 

Les activitats de dissabte començaran amb les parades per bufar i la pujada dels sacaires, espais participatius destinats a tothom qui vulgui portar el seu sac i interpretar una peça musical. Destaca especialment el concert-vermut d'enguany: una producció del festival a Jordi Molina i Perepau Ximenis, on sonaran tenora, acordió i el sac de gemecs de Pol Valverde.

 

La tarda serà per a la Cabreta i la Cobla espontània, malgrat no hi podrà haver cercavila pels carrers tal com s’havia portat a terme fins ara. Seguidament Els Berros de la Cort presentaran el seu últim disc, Torb, en el seu retorn al festival després de 9 anys. Les activitats acabaran dissabte a la nit amb el concert de la Cobla la Mitja Lluna i la cloenda a càrrec d'El Til·ler.

 

El pressupost del festival s'ha vist afectat, de manera que alguns dels actes que s’havien previst realitzar al maig s'han hagut de suspendre i no s’han inclòs en aquesta nova programació, com és el cas de l'irlandès Jarlath Henderson o l'estrena d'un nou projecte en col·laboració amb Marcel Casellas. Tots ells, però, seran presents a la XXX edició del festival, al 2021.

Serà imprescindible accedir amb mascareta, no presentar cap símptoma de contagi, mantenir les distàncies de seguretat i deixar un registre d'entrada i sortida.
 

Tots els actes es concentraran a la zona del Puig del Roser d'Olot, que tindrà l'accés tancat a un aforament concret. Això implica que alguns actes hauran de canviar el format per adequar-se al nou espai, com és el cas de la tocada d'inici o la cercavila i ball de la Cabreta. Malgrat les adaptacions s'ha volgut mantenir aquests actes, que constitueixen l'essència del festival, a més de totes les activitats participatives.

Podeu consultar tota la informació de la programació i mesures aquí.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat