EL PROGRAMA HOLADOMUS JA ESTÀ PLENAMENT OPERATIU
EL PROGRAMA HOLADOMUS JA ESTÀ PLENAMENT OPERATIU Una setantena de propietaris han demanat informació i 14 ja s’han adherit al programa per reformar energèticament les seves llarsAquest dilluns 17 de febrer, HolaDomus inicia una nova fase. Després de la seva presentació i l’obertura de l’oficina a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot a principis del mes d’octubre, el programa comença la seva implementació.

 

Durant aquests darrers mesos s’han signat convenis de col·laboració amb el Registrador de la propietat i els Notaris d’Olot que han permès implementar la solució de finançament assequible HolaDomus. També s’ha creat un Fons social de garantia per ajudar a les famílies en situació vulnerable que s’hi vulguin acollir. Concretament el finançament HolaDomus és una solució de finançament específicament dissenyada per finançar projectes de rehabilitació energètica amb interessos fixes competitius i amortitzacions de fins a 15 anys lligades a la vida útil de les mesures implementades.

 

Des del mes d’octubre, també s’ha pogut analitzar la resposta del model d’acompanyament tècnic i administratiu d’HolaDomus amb usuaris que s’han dirigit a les oficines des de la seva obertura el passat 8 d’octubre. Durant aquests cinc mesos, una setantena de propietaris han demanat informació del programa. D’aquests, catorze ja s’han adherit a HolaDomus per reformar energèticament les seves llars. Els projectes que s’han presentat per millorar energèticament els edificis són molt diversos: des d’actuacions més senzilles de substitució de tancaments, passant per col·locació d’aïllaments exterior en façanes, instal·lació de plaques fotovoltaiques fins a projectes de reforma integra. Es destaquen alguns casos:

 

-       Propietari d’un bloc de pisos de més de 100 anys que vol assolir una qualificació energètica de A.

-       Família que ha aïllat externament una casa unifamiliar adossada que ha permès reduir el consum energètic, millorar la sensació de confort interior i l’estètica l’exterior.

-       Diferents instal·lacions fotovoltaiques per reduir la factura energètica i la dependència als combustibles fòssils.

 

L’altre pilar del programa, els professionals qualificats, també són clau pel bon funcionament del programa. Per aquest motiu HolaDomus només treballa amb professionals validats. Actualment el programa ja ha validat una seixantena de professionals (incloent arquitectes, aparelladors, experts energètics, instal·ladors i constructors) que permet que els propietaris puguin accedir a una amplia bossa de professionals de confiança que garanteixen un servei de qualitat.

 

El programa HolaDomus té per objectiu millorar el benestar de les famílies a través d’habitatges més confortables, saludables i respectuosos amb el medi ambient. Només a Olot, el programa preveu que en els properes 2 anys es puguin ajudar a 420 famílies a rehabilitar energèticament el seu habitatge mobilitzant una inversió aproximada de 5’2 milions d’euros i que facilitarà la creació de nous llocs de treball.

 

Olot és ciutat pilot a nivell d’Europa amb aquest programa que és resulta d’un treball de més de tres anys d’un Consorci format per 8 entitats europees tan públiques com privades en el marc del projecte EuropPACE finançat per la Comissió Europea. El programa compta amb el suport i la promoció de la ciutat d’Olot i estarà operat per la fundació sense ànim de lucre EuroPACE que té per objectiu estratègic començar l’esclat del programa a nivell català començant per la comarca de la Garrotxa durant la primera meitat d’aquest any.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat