PRESENTACIÓ DE DINÀMIG
PRESENTACIÓ DE DINÀMIG Més de 200 persones assisteixen a la presentació de l'Agènncia d'Innovació i Desenvolupament de la GarrotxaDinàmiG és una iniciativa de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa que neix amb l’objectiu de compartir recursos, simplificar estructures i generar un espai que integri l’estratègia de desenvolupament econòmic de la comarca. També dóna resposta a la demanda dels agents del territori de disposar d’una interlocució única amb aquest àmbit de l’administració. L’Agència permetrà, doncs, treballar a escala comarcal, facilitar la cooperació entre el sector públic i el privat, guanyar capacitat d’influència en àmbits superiors i millorar els serveis als ciutadans.

DinàmiG el formen les entitats de promoció econòmica de la comarca que depenen del Consell Comarcal i de l'Ajuntament d'Olot: l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, la Fundació Garrotxa Líder, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot  i Turisme Garrotxa
L’Agència disposa d’un ampli catàleg de serveis per a empreses i emprenedors, per a  persones que busquen feina o que es volen formar i també per als ajuntaments de la comarca. Per exemple, entre d’altres,  a les empreses se’ls ofereix assessorament en la millora de la gestió,  espais de trobada entre empreses i professionals com networkings o fòrums, informació i assessorament sobre ajuts econòmics, preselecció de perfils adequats als llocs de treball o formació per a la millora de les competències dels treballadors i quadres directius. Als emprenedors se’ls ofereix acompanyament personalitzat en l’inici i desenvolupament de la seva activitat. A les persones aturades se’ls ajuda a reorientar la seva carrera professional, proporcionant eines perquè puguin trobar la feina més adequada al seu perfil. També es disposa d’una borsa de treball amb ofertes actualitzades.  L’Agència també presta serveis directes als ajuntaments  mitjançant un tècnic de promoció econòmica amb una dedicació a temps parcial que dóna suport en l’execució de projectes de desenvolupament econòmic del municipi.
En aquests moments s’opera sota un model d’integració funcional, és a dir, que les entitats encara mantenen la seva naturalesa jurídica, però la gestió estratègica i l’organització de les principals activitats i projectes es consensua i es coordina de manera unificada.  Un cop es constitueixi formalment l’agència s’hi integraran l’Institut Municipal de Promoció d’Olot i la Fundació Garrotxa Líder i la resta continuaran mantenint la seva  forma jurídica. La forma pensada és un consorci públic, agafant com a referents altres models d’èxit a la comarca com el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa o el Consorci SIGMA.

Aquest divendres ha tingut lloc la presentació dels resultats del procés de reflexió estratègica que ha realitzat DinàmiG,  un estratègia que ha de servir per orientar les seves accions durant els propers anys. La part principal de l’acte, que ha comptat amb una assistència de més de 200 persones, ha estat la xerrada que ha ofert l’Alfons Cornella, consultor d’empreses, fundador d’Infonomia i Co-society i reconegut conferenciant amb el títol TRANSFORMEM LA GARROTXA, UN REPTE DE TOTS. També ham escoltat diverses opinions de persones del territori i de fora respecte als reptes que planteja l’estratègia i possibles solucions.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat