Aquest dimarts s’ha presentat l’agenda Olot Cultura amb tota programació cultural programada a Olot aquesta tardor, que consta de més de cent activitats per a públics ben diversos i de totes les disciplines artístiques. Ja es poden comprar les entrades per als espectacles de pagament a www.olotcultura.cat o bé de forma presencial al Teatre i a Can Trincheria.
La programació musical arriba encapçalada aquesta tardor per un cicle de cantautors: Roger Mas, Jonah Smith, Eduard Canimas, Paula Valls, els Déu ni Duo i una jornada sencera dedicada a la figura de Georges Brassens formen aquest itinerari. Podrem gaudir un any més d’un concert de piano a càrrec d’un dels guanyadors del concurs Maria Canals i de dues propostes de clàssica amb l’Orquestra de Cambra del Penedès (que interpretarà obres de l’olotí Joan Maria Riera) i l’Orquestra Barroca Catalana (concert de Nadal de la Garrotxa); a més d’una proposta de Jazz Olot a càrrec de Pee Wee Ellis Quartet i del concert de fi d’etapa de Teràpia de Shock.
En l’àmbits de les arts escèniques la programació combina teatre (Dansa d’agost, de la Perla 29 i la comèdia Caiguts del Cel, amb Emma Vilarassau i Jordi Bosch), dansa (Espheres, de Moviment Lantana, que es podrà veure en el marc del festival Lluèrnia) i circ, amb In tarsi, de la companyia EIA. Entre les propostes del LAP s’hi inclouren els dos espectacles que formen part de l’itinerari Identitats ImPossibles: Limbo i La coronació de Barbarella.
Una altra de les novetats d’aquesta temporada és l’activitats anomenada Ciutat del terror, organitzada a través de l’Ideal-Ojd i pensada per al públic adolescent. Consistirà en una gimcana que tindrà per objectiu resoldre un enigma i en la projecció del film de terror I follows de David Tobert Mitchell.
Per als nens i nenes també hi ha propostes especialment pensades per a ells: el cicle d’espectacle de Rialles, les activitats de la Sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda i el festival El Més Petit de Tots per als menors de 5 anys. De festivals també se celebraran el Lluèrnia, la segona edició d’El Petit Format que organitza Una Càpsula o la tradicional Mostra de Pessebres.
Des dels Museus d’Olot han programat les exposicions de Santiago Vilanova i Enric Colldecarrera i la mostra “Miquel Blay. Sentiment Olotí” que ve acompanyada d’un extens programa d’activitats relacionades amb la figura de l’escultor olotí. Al Museu dels Volcans s’hi pot veure una exposició dedicada a la fauna del Fluvià i al Museu dels Sants “Identitats ImPossibles”, activitat central de l’itinerari homònim.
Completen la programació els cicles de xerrades del PEHOC, Els Grans Interrogants de la Ciència, Estelada 2014 i Òmnium Garrotxa; les tardes de ball; els espectacles d’Olot a escena a càrrec de companyies locals; la programació de Cine Club Olot, a més d’altres propostes organitzades per entitats de la ciutat.
AGENDA I VENDA D’ENTRADES
Tota la programació, que supera les 100 activitats, es recull a l’edició de tardor de l’agenda Olot Cultura que, com sempre, es pot trobar als equipaments culturals de la ciutat. Les entrades per als espectacles de pagament ja estan a la venda al web
www.olotcultura.cat,
a la taquilla del Teatre i a Can Trincheria.
DUAITA PRATS (TAU), AUTORA DE LA PORTADA DE L’AGENDA
Com sempre, la portada de l’agenda s’encarrega a un artista local i, en aquest cas, és obra de Duaita Prats (Tau). Titulada La migdiada, l’artista explica que “la imatge es basa en l’efecte mirall, un somni en què dorms i et veus des de dalt com si el que estàs somiant fos la realitat (...). És un autoretrat inspirat en dos dels meus referents: Sigmund Freud i els Beatles”. Una imatge a través de la qual es convida el públic a somiar a través de les propostes culturals.
Duaita Prats és una creadora olotina que a través les arts visuals expressa inquietuds, sentiments i valors sovint connectats amb els seus orígens rurals a Vall d'en Bas (Girona), i la vida urbana a la Barcelona on va créixer. En foto art, vint anys de col·laboracions en periodisme gràfic han evolucionat cap a la recerca d’instants que captura per transformarlos en poemes visuals. Són petites històries sense paraules que sovint exposa amb les seves mostres escultòriques o converteix en instal·lacions.