EL DESEMBRE COMENÇA AMB UN INCREMENT DEL 5% DE VISITANTS
EL DESEMBRE COMENÇA AMB UN INCREMENT DEL 5% DE VISITANTS L’ocupació durant el Pont de la Puríssima també ha augmentat 2,3%Segons dades de l’Oficina de Turisme d’Olot, del 5 al 8 de desembre, coincidint amb el Pont de la Puríssima, s’han atès un total de 1.037 persones, un 5% més que l’any passat per aquestes dates. Els visitants han demanat informació a la mateixa Oficina de Turisme i també al quiosc informatiu que aquests dies s’ha situat davant l’església de Sant Esteve.

El perfil de visitant és majoritàriament familiar (46,2%) i provinent de les comarques de Barcelona (64,6%). Aquest any, gràcies al fet que el pont ha estat de 4 dies, s’ha atès també nombrosos turistes provinents de la resta de l’estat (9,4%), principalment de la Comunitat Valenciana, Madrid i Illes Balears. Quan se’ls ha preguntat pel motiu que els ha portat fins a Olot la majoria assegura que ha vingut atret per la Fira i la Mostra de Pessebres, i també per gaudir de la natura. El servei pel qual més demanda d’informació s’ha sol.licitat han estat els restaurants. Pel que fa a les pernoctacions als allotjaments d’Olot, la nit de dissabte 5 i diumenge 6 de desembre, el percentatge d’ocupació ha estat del 90,6%, superant en 2,3% la del 2014. En el global dels tres dies de pont, de dissabte 5 a dilluns 7 de desembre, la mitjana d’ocupació ha estat del 82,2%.


Les visites al Volcà Montsacopa, un dels atractius del novembre a Olot

Aquest mes de novembre, des de l’Oficina de Turisme d’Olot s’han portat a terme tres visites guiades al volcà Montsacopa. Amb sortida a les 12 h del migdia i amb el nom de “Visita el volcà d’Olot”, es proposava una passejada d’una hora i mitja de durada, fins al capdamunt de Sant Francesc. Durant el recorregut es feien diverses parades en llocs d’interès, com ara l’església de Sant Esteve, la casa Solà Morales o les grederes del volcà on el guia podia fer explicacions tant de temes culturals com geològics.

Un total de 35 persones han gaudit d’aquesta proposta, la majoria famílies amb nens i procedents de les comarques barcelonines. La valoració de l’activitat ha estat molt bona per part dels participants i per a la majoria era la primera vegada que pujaven a aquest volcà i quedaven sorpresos per la seva situació, al bell mig d’Olot, i sobretot per les seves magnífiques vistes.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat